Lepota objavil

Vsestransko uporabno trdo milo za roke

Milo za roke v trdi obliki kot so ga poznale že naše babice, v uporabi pa je ostal vse do danes, oziroma v zadnjem času ponovno prihaja v ospredje, skriva v sebi izjemno široko paleto uporabnosti. Vse od kozmetike do odličnega pralnega sredstva. Ženske, če ste prave dive svojega gospodinjstva in moški, če ste vsaj malo ekološko naravnani in varčni, se boste dobesedno začudili, kako neverjetno »praktično« je trdo milo za roke.

milo2

Trdo milo za roke je odličen mehčalec perila

Kako so prale naše babice, pa je perilo bilo kljub vsemu sveže, dišeče in zelo mehko? Tako, da so kot osnovno pralno sredstvo uporabile milo za roke, ki so ga raztopile v topli vodi. Podobno lahko naredite tudi danes. Sploh pri perilu, ki je nekoliko občutljivejše in ga ne perete v pralnem stroju (na primer večerne obleke, modrci, tanke nogavice z vzorci in podobno). Milo se v topli vodi lepo raztopi in obarva vodo. Perilo bo izredno mehko in dišeče. Pralnega praška sploh ni potrebno dodajati, saj milo deluje hkrati kot prašek in mehčalec. Lahko ga uporabite tudi, če želite perilo le osvežiti, torej v primeru, ko perilo ni preveč umazano.

milo1

Trdo milo kot dezodorant proti potenju

Presenečeni boste ob spoznanju, kako dobrodošla (in zdrava) je uporaba trdega mila namesto »aluminijastega« dezodoranta v spreju. Večina dezodorantov, ki jih uporabljamo za predel podpazduhe, namreč vsebuje zelo škodljiv aluminij v različnih oblikah in razmerjih (npr. aluminijev klorhidrat, aluminijev cirkonij in podobno). Ker se v predelu podpazduhe nahaja veliko žlez, v bližini so pa tudi bezgavke, je potrebno temu delu zagotoviti še posebno zdravo in naravno nego. Naravno trdo milo za roke raztopite pod tekočo vodo in ga nanesite pod pazduho. Po nanosu se obrišite z brisačo in oblecite izbrano oblačilo. Če boste uporabili ta recept, na vaših oblačilih ne bo madežev, prijetno boste dišali in še pod oznako zdravje lahko naredite kljukico.

milo3

Trdo milo kot čistilno milo za obraz

Milo raztopite z nekaj kapljicami vode in ga preprosto nanesite na obraz. Ženske pozor: ni preveč priporočljivo sredstvo za odstranjevanje ličil, a kljub temu ga v ta namen lahko uporabite. Sicer pa vam bo milo lepo očistilo vrhnji sloj kože na obrazu in bo delovalo celo kot prijeten in nežen piling. Priporočljivo je, da po umivanju na obraz nanesete kremo, kajti nekoliko lahko izsuši kožo.

milo4

Potrebno je poudariti, da pri nakupu trdega mila za roke kljub vsemu preverite etiketo sestavin. Tako kot vsa ostala kozmetika, so se namreč tudi kozmetični izdelki v trdih oblikah zelo približali tistim v tekočih in nas lahko presenetijo s še kako nevarnimi in nezdravimi sestavinami.

Zakaj je trdo milo varčna „investicija“?

Neverjetno presenečeni boste, kako dolgo vam bo služilo eno trdo milo v običajni velikosti. Kljub temu, da bo uporabljeno za vse te namene, bo v vaši kopalnici zagotovo več mesecev.

Pia.
Foto: Flickr.com in Foter.com

 

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Karitejevo maslo in njegovi lepotilni učinki

  • Lepotilni čudeži morskih globin

  • Vsestransko uporabno trdo milo za roke

  • Poslovite se od poraščenosti

  • Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

  • Arnika – občudovanja vredna rastlina

  • Pozabite na strije

  • Pigmentni madeži na obrazu

  • Gube ali operacija?

  • Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

Všečkajte našo stran