PR Članki objavil

Vina in tapasi Lagrimas – ko želite okusiti eleganco in divje-strastno Španijo

Podjetje Lagrimas spodbuja špansko kulturo prigrizkov ob pijači, ki jo na iberskem polotoku imenujejo »Tapas«. Tovrstno obliko druženja ob dobri hrani in izvrstnih vinih želijo prenesti tudi v Slovenijo.

Ukvarjajo se z uvozom in distribucijo vin ter tradicionalnih španskih prigrizkov – tapasov, oziroma uvozom avtentičnih sestavin in delikates za pripravo le-teh. Pri ponudbi vin se ne omejujejo na posamezno vinorodno državo, temveč raje izbirajo vina, ki so nekoliko drugačna – bolj prijetnih okusov in arom od standardnih vin. Osredotočajo se tudi na dovršen in trendovski dizajn.

lagrimas1

Njihovo zagotovo najbolj znano vino je Rose Lagrimas de Septiembre. 
Ne morete ga grešiti, saj dizajn nalepke in steklenice kar kličeta po umetnosti in posebnosti. Obožujejo ga predvsem ženske, saj se je izkazal za odlično in prefinjeno izbrano darilo.

Gre za ekskluzivno polsladko rose vino, izjemnega okusa in omamnega vonja, ki ga zaznamuje močna rožnata barva. Njegova sestava je v celoti iz nekoliko eksotične sorte grozdja Bobal, ki zori v dveh sosednjih pokrajinah na vzhodu Španije. Tam ga v omejeni količini pridelujejo po inovativni metodi kontrolirane fermentacije, kar ponaša med edinstvena vina v kategoriji rosejev. Stekleničijo ga že mesec do dva po trgatvi. Ponaša se z izredno sadno aromo rdečih sadežev s poudarkom na malini in jagodi.

Z naravnimi mehurčki ob požirku prijetno preseneti in pričara edinstven saden in svež okus.
Jedi, ki jih priporočajo kot spremljevalne so sladice na bazi rdečih sadežev, tudi čokolade, morski sadeži, paste in rižote. Lahko pa ga postrežete tudi s svežimi jagodami in meliso, ali na povsem svoj način kot “spritz”. Idealna temperatura serviranja je med 5ºC in 7ºC.

Še posebnosti:

– Letnika 2012 je bilo v prodaji samo 2500 steklenic
– Ženski lik na etiketi je narisala akademska umetnica v akvarelni tehniki
– Lahko se ga stekleniči že konec septembra

lagrimas2

Za izvrsten Rose Lagrimas de Septiembre boste v spletni trgovini Lagrimas odšteli 14, 90 eur.

Druga vina, ki so na voljo si lahko ogledate na tej povezavi.

 

vMed vini Podjetja  Lagrimas velja izpostaviti tudi izvrstno rdeče vino Adarga Antigua – Crianza, za katerega boste odšteli 8,50 €.

Njegova posebnost: postopek “Double Paste”, pri katerem je vino pridelano z dvojno količino lupine rdečega grozdja in le delom mošta, s čimer se doseže bolj močno jedro in barva. Proces se zaključi s 14 meseci v hrastovih sodih in kasneje še okrog 12 mesecev hranjenja v steklenici (Crianza).

Prepoznan je po živi češnjevi barvi, z aromami, ki poudarjajo balzamični značaj sorte Shiraz. V okusu so skupaj z delčki češnje in zrele robidnice spojeni odtenki aromatičnih zelišč.

Priporoča se k mesnim jedem, suhomesnatim izdelkiom in sirom.

 

 

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran