PR Članki objavil

Verjemite, jetra vam bodo hvaležna!

Ni iz trte zvito, da veliko medijev v času po “veselem decembru” ponuja takšne in drugačne očiščevalne diete oz. detox (razstrupljevalne) programe in priporočila. Dejstvo je namreč, da si že v nekaj tednih lahko zelo “zapacate”, zakisate in s holesterolom napolnite stene žil. November in december sta po navadi pri mnogih zelo veseljaška, popijemo več alkoholnih pijač kot sicer, zraven pritičejo pa še šunke, mastni rumeni siri, suhomesnati izdelki, bel kruh, jajca, majoneze in mnoge druge visoko holesterolne jedi in pijače. Nič hudega, če se kdaj pa kdaj prekršite in brezskrbno uživate, kajti tudi to je del življenja in preživljanja prostega časa ter “nazdravljanja”, vedeti je le potrebno, da če se eno obdobje “zastrupljate”, da je potem potrebno kar se da hitro opraviti tudi “razstrupljanje” in telo povrniti v zdravo ravnovesje.

Jetra je potrebno razstrupljati redno, kajti vaše “nezdrave sprehode” samo seštevajo. Zato ni čudno, da ljudje, ki si nikoli ne vzamejo vsaj tri tedne rednega detoxa po kakšnih večjih praznovanjih, kmalu zbolijo za več bolezni, imajo slabši imunski sistem, splošno slabo počutje in so veliko bolj nagnjeni k rakavim obolenjem. 

Tako kot kdaj umažemo svoje stanovanje in morda več kot 14-dni ne umijemo umivalnika, je potrebno narediti tudi z našim telesom. Potrebno ga je “umiti” oz. razstrupiti, nato pa dovajati zdravo hrano, da si telo opomore.

Zraven primerne prehrane, je zelo priporočljivo, da telesu še bolj pomagate očistiti jetra, ki so glaven organ pri uravnovešanju holesterola in razstrupljanja našega telesa. Prav vsi strupi, ki pridejo v naše telo (razni konzervansi, e-ji, bel sladkor, alkohol, tudi zdravila in podobno), morajo v “človeško čistilnico” (jetra). In več, kot je teh snovi, bolj so jetra obremenjena. Zato je prav, da jim pomagamo, da si opomorejo.

Danes vam predstavljamo poseben, okusen napitek, sestavljen iz sestavin, ki bodo jetrom pomagala, da si okrepčajo in iz vašega telesa odplaknejo nepotreben holesterol in ostale strupe.

Gre za Liver Cleanse – super drink. Napitek za čiščenje jeter. Je prijetnega pomarančnega okusa, ki s štirimi zelišči skrbi za zdravje jeter. Napitek ima funkcijo razstrupljanja in čiščenja jeter ter se bori proti nalaganju maščob okrog jeter. Jetra tako ščiti in ohranja celotno vaše zdravje.

Kombinacija vseh štirih superživil je skrbno izbrana, zato je izdelek zelo učinkovit.

Sestavine:
Pegasti badelj (Silybum marianum),
Šišandra (Schisandra chinensis),
Triphala (Terminalia belerica, Terminalia chebula, Emblica officinalis)
Naravna aroma pomaranče,
Kurkuma (Curcuma longa),
steviol glikozidi– prehransko dopolnilo
Poglejmo še, kako delujejo te sestavine:

Pegasti badelj je zelišče, ki je poznano po svojih razstrupljevalnih učinkih in je tako nepogrešljivo v boju proti maščobi okrog jeter. V plodu rastline se nahajajo različni flavonoidi, ki jih s skupnim imenom imenujemo silimarin. Med njimi so za zdravilne učinke najpomembnejši silibilin, silikristin in silidianin. Te spojine delujejo ugodno na delovanje jeter, zato se izvlečki iz plodu pegastega badlja uporabljajo pri preprečevanju in lajšanju jetrnih obolenj (npr. hepatitis, ciroza jeter, zastrupitve).

Šisandra je kitajsko zelišče, ki mu pravimo tudi sadež petih okusov. Sicer ima številne pozitivne učinke, v tradicionalni kitajski medicini pa jo med drugim uporabljajo za čiščenje jeter. Poleg tega ima tudi hepatoprotektivno funkcijo, kar pomeni, da jetra tudi ščiti.  Okus samega sadeža je sicer nenavaden, kislo-trpko-pekoče-slan. Sadeži vsebujejo veliko zdravilnih učinkovin, glavne med njimi so lignani in antioksidanti ki znižujejo nevarnost srčnožilnih obolenj, osteoporoze in različnih oblik raka.

Triphala je kombinacija treh sadežev, indijske kosmulje, indijskega mirobalanovca in kebulskega mirobalanovca. Indijska kosmulja ima t.i. detox učinek in pomaga nevtralizirati toksine, indijski mirobalanovec pomaga ščititi jetra, kebulski mirobalanovec pa pomaga ohranjati zdravje jeter.

Kurkuma je začimba močne rumene barve, z značilnim vonjem in okusom, ki je zaradi svojih mnogih pozitivnih učinkov vse bolj priljubljena tudi v kulinariki. Kurkumo pridobivajo iz korenine ingverju sorodne rastline Curcuma longa. Vsebuje snov imenovano kurkumin, ki deluje kot stimulant za jetra in žolčnik pri izločanju žolce, bilirubina in pa holesterola. Z leti se izločanje teh snovi pri človeku zmanjša, kar posledično zmanjša tudi absorpcijo hranil, ki so topna v maščobah. Kurkuma tudi ščiti jetra proti strupom in kemikalijami, je učinkovita pri zdravljenju virusnega hepatitisa, izboljšuje izločanje zaščitnih snovi v želodcu, ki ščitijo želodčno steno …

Kako uporabljati napitek Liver Cleanse?
Eno čajno žličko praška Liver Cleanse enostavno zmešate z 2 dcl vode in popijete. Priporočeno je, da naredite kuro, kjer vsak dan spijete 2 dcl (priporočene doze ne prekoračite, kajti gre za postopno čiščenje, ki ne bi imelo učinka, če popijete v kratkem času veliko tega napitka, nato pa prenehate).

Liver Cleanse lahko naročite v spletni trgovini Nutrisslim, kjer boste našli tudi druge izdelke ta razstrupljanje: klorela alge, himalajsko sol, irski mah, kelp, matcha in mnoge druge. Seveda pa en manjka tudi zdrave bio hrane, žitaric, testenin, stročnic, zdravih namazov, džemov, zdravih sladil in podobno.

Comments are closed.

Všečkajte našo stran