PR Članki objavil

Ste za špagete iz alg in Chia semena? Okus in zdravje na krožniku!

Zdravje je naše edino bogastvo. Velikokrat se tega zavemo, šele ko zbolimo, postanemo kronično utrujeni ali kar najprej bolehamo, ne da bi sploh vedeli, zakaj.

Velikokrat je odgovor zelo preprost: vse to je kriva ne dovolj zdrava prehrana (preveč bele moke, belega sladkorja, živalske maščobe, predelana, vnaprej pripravljena hrana z e-ji in veliko preveč soli), zakisanost telesa, premalo gibanja.

Danes vam bomo predstavili dva izjemno zdrava izdelka, ki ju med drugim lahko najdete v spletni trgovini Nutrisslim, ki ponuja same zdrave, bio izdelke, za katere vam bo telo hvaležno, če boste po njih posegali.

Najprej bomo predstavili alternativo običajnim testeninam (iz npr. bele moke). To so bio irski morski špageti iz alg, ki so daleč najbolj hranljiva alternativa vsem testeninam.

alge1

Morski špageti, znani tudi kot Himanthalia Elongata, so alge, ki rastejo ob atlantski obali Irske. Njihov izgled je podoben špagetom. Namočeni v vodo postanejo nasičeni in se razširijo. Trenutno predstavljajo najbolj hranljivo alternativo špagetom. Uživanje morskih špagetov je pogosto odličen način zagotavljanja alkalnega in mineralnega jedilnika.

Zakaj so špageti iz alg tako zdravi:
–  vsebuje veliko kalcija in magnezija, kar pripomore k zdravim kostem.
–  imajo visoko vsebnost vitamina C.
–  dobro vplivajo na delovanje ščitnice.
–  strokovnjaki potrjujejo, da alge spadajo med super hrano, saj so najbolj hranljiva zelenjava na svetu.
– nove raziskave kažejo, da alge lahko pripomorejo k izgubi telesne teže
– alge so najbolj preprosto in popolno super živilo – hranijo in podpirajo vse celice, tkivo in organe v telesu.
– morske alge vsebujejo ključne minerale, ki jih ne najdemo v nobeni drugi rastlini. Ker telo lažje od mesnih proteinov presnavlja proteine, najdene v morski zelenjavi, so alge eno izmed najboljših živil za boj proti staranju.

Kako jih pripravimo?

Podobno kot ostale izbrane testenine, jih lahko ponudite k različnim omakam. Seveda pa nima smisla tako zdrave jedi, kot so Irski morski špageti, kombinirati s kakšnimi zelo nezdravimi omakami (vnaprej pripravljenimi in konzerviranimi, polnimi nezdravih nasičen maščob, …).

alge2

Največ boste naredili za svoje zdravje, če jim dodate npr. na olivnem olju nežno prepražen česen in kakšno aromatično začimbo (npr. baziliko, rožmarin, peteršilj, drobnjak, čemaž, …). Lahko jim dodate tudi preliv oz olivnega olja, kisa ter doma pripravljene paradižnikove omake.

Kuhajo se malce dlje kot običajne testenine, in sicer jih pustite vreti od 10 do 15 minut. Ponudite jih lahko tople ali mrzle kot sestavina hladne solate.

Cena 125 gramov izdelka, ki zadostuje za obrok za dve osebi je 13, 17, če ste član kluba Nutrisslim, kar vam omogoča, da kupujte tudi do 50% ceneje. Članstvo je brezplačno in brez obveznosti, prinaša pa številne ugodnosti. Potrebno se je le registrirati na njihovo spletno stran. Cena običajnih špagetov iz menija v restavraciji, bi za dve osebi bila bistveno višja, in da ne govorimo o primerjavi med špageti iz bele moke ter špageti iz alg.

_______________________________

Drug zdrav izdelek oziroma dodatek jedem, ki ga bomo predstavili so Chia semena.

Te drobne “majhne pikice” so izjemno zdrave, uživate pa jih kot dodatek jedem (Chia semena preprosto vmešajte v kosmiče, jogurt, smoo-thie, omako, posujete po solati, namazu, ki ste ga pripravili sami in podobno). Pred uporabo Chia semena namočite v vodi (lahko tudi v soku ali mleku) za približno 10 min.

chia2

Spoznajmo Chia semena:

Super živilo Chia semena uspeva v Ameriki in jih v glavnem najdemo v Mehiki, jugozahodnem delu ZDA in Boliviji. Ta drobna semena imajo visoko vsebnost esencialnih maščobnih kislin, beljakovin, antioksidantov, vitaminov in mineralov ter kalcija. So odličen vegetarijanski vir omega 3 alfa-linolenske kisline. Super hranilna vrednost Chia semen pa je zelo dobra tudi za delovanje možganov.

Zdravje v majhnih pikicah
– Chia semena so  priporočljiva za sladkorne bolnike
– priporočajo jih pri zdravljenju sladkorne bolezni tipa 2, ki je posledica neustrezne prehrane in nezdravega načina življenja.
– preprečujejo dvigovanje glukoze v krvi.
– samo 28 gramov Chia semen, vsebuje 11 gramov vlaknin, kar predstavlja približno tretjino priporočenega dnevnega vnosa vlaknin. Uživanje Chia semen je zelo dobra odločitev, saj pripomore k zdravemu prebavnemu sistemu in zdravju nasploh
– priporočljiva so za športnike, saj hitro in učinkovito regenerirajo mišice po športni aktivnosti.
– Chia semena so eden boljših virov omega 3 maščob, ki koristi našim možganom
– krepijo kosti in pripomorejo k zdravju zob
– Chia semena vsebujejo tudi veliko kalcija, ki skrbi za zdrave zobe in kosti.
– vsebujejo tudi mangan, ki ripomore k zdravju kosti in pomaga telesu absorbirati vse druge hranljive snovi, kot so biotin in tiamin. 28 gramov Chia semen, vsebuje 30 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa mangana
– bogata so tudi s fosforjem in beljakovinami, zato so še posebej primerna za vegeterijance in vegane. 28 gramov Chie vsebuje skoraj 10 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa beljakovin.
– Chia semena dokazano izboljšujejo krvni tlak, povečujejo raven zdravega holesterola in zmanjšujejo raven skabega holesterola.
– dajejo občutek sitosti in pospešujejo absorbcijo maščob.

chia1

V spletni trgovini Nutrisslim jih lahko naročite 250 gramov. Trenutno poteka tudi posebna ponudba, 2+1 gratis, v kateri za ceno dveh paketkov, prejmete tri.

Sicer pa boste na spletni strani Nutrisslim našli še ogromno drugih izdelkov, za katere vam bosta vaše telo in imunski sistem zelo hvaležna. Najdete jih v treh rubrikah: SUPERHRANA (npr. bio goji jagode, bio kokos čips, bio Guarana v prahu, bio pšenična trava v prahu,  bio med Manuka, presne energijske ploščice (kakaovova, metina, pomarančna), bio brusnice sladkane z jabolčnim sokom in še mnogo drugih izdelkov. Druga rubrika je MONTIGNAC ZDRAVA PREHRANA (hrustljavi kosmiči, polnozrnate testenine, bio ovseni kosmiči, bio agavin sirup).

Tretja rubrika pa je ŠPORTNA PREHRANA IN HUJŠANJE.

Zdravje vam bo hvaležno, če nanj mislite vsak dan. Za to se ne čudite, če leta in leta v svoje telo vnašate nezdravo hrano, potem pa pričakujete, da boste sijali od zdravja in energije.

Foto: Nutrisslim.com

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran