Lepota objavil

Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

Zmerno in predvsem pravilno sončenje je blagodejno za naše telo, počutje in kožo. Pretiravanje vsi vemo, da pusti grozljive neželjene posledice, ki “si jih koža zapomni”.

Zato ni marketinški trik, ampak dejansko nasvet “iz dna srca”, da je uporaba zaščitnih sončnih krem, predvsem v poletnem obdobju, izjemno pomembna in nujna. Sploh na počitnicah, na potovanjih, na vsakodnevnih opravkih, ko ste soncu precej izpostavljeni (sestanki ob kavicah na sončku, turistični vodiči, prodajalci sladoledov, kateri koli opravitelji kakršnega koli dela na soncu).

sun1

Novost, ki so jo letos pripravili v Združenju slovenskih dermatovenerologov ob 4. dnevu zaščite proti soncu je sodobna mobilna aplikacija po imenu  Na sonce. Vse več je ljudi, ki uporabljajo pametne telefone in le zakaj jih resnično ne bi izkoristili pametno in v prid svojemu zdravju?

Za kakšno aplikacijo gre?

V aplikaciji je za starše in otroke na voljo poučen kviz, skozi katerega lahko spoznate, kako se morate obnašati na soncu in kako se pravilno zaščititi. “Na voljo so tudi uporabni podatki, kot so indeks UV, temperatura, lokacija, aplikacija omogoča izbiro tipa kože in faktorja za zaščito, dodali smo tudi posebne profile za otroke, ki jih lahko starši ustvarijo in tako del skrbi prepustijo sodobni tehnologiji,” je povedala Mojca Dobrovoljc, vodja poslovne skupine Pharmacy, pri Beiersdorf Slovenija. Mobilna aplikacija je brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu.

iphone-23_l

Z aplikacijo pa lahko uporabniki najdete ostale številne koristne nasvete o pravilni zaščiti pred soncem, lahko pa tudi preko nje naročite brezplačen set vzorcev zaščite pred soncem. Aplikacija je brezplačno na voljo uporabnikom telefonov z operacijskimi sistemi Apple, Android in WindowsPhone, prilagojena pa je tudi za uporabo na iPadih.

Preprosto povedano: v aplikacijo vnesete določene informacije o tem, kakšen tip kože imate in kakšen UV faktor zaščitnega sredstva uporabljate. Aplikacija nato prične odštevati čas trajanja zaščite. Pove vam, kako pogosto je potreben nanos kreme. Mobitel vas na vse to opozori s piskom (oz. budilko).

Besedilo: Pia
Foto: Foter.com

1 Comment

 • Aw, this was an extremely nice post. Taking a few minutes and actual effort to
  produce a great article… but what can I say… I procrastinate
  a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

 • Karitejevo maslo in njegovi lepotilni učinki

 • Lepotilni čudeži morskih globin

 • Vsestransko uporabno trdo milo za roke

 • Poslovite se od poraščenosti

 • Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

 • Arnika – občudovanja vredna rastlina

 • Pozabite na strije

 • Pigmentni madeži na obrazu

 • Gube ali operacija?

 • Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

Všečkajte našo stran