Hitri recepti profesorice Ane objavil

Špargeljmanija

Za popestritev jedilnika z nekoliko nevsakdanjim receptom ob začetku sezone zelo priljubljenih špargljev.

SESTAVINE ZA DVE OSEBI:

Testo za raviole:2013-04-15 08.45.00
180 g polnozrnate pirine moke
žlička zeliščne soli
2 žlici olivnega olja
110 ml vode

Krema za raviole:
200 g špargljev
1 krompir
ščep soli
poper
4-6 rumenjakov

Omaka:
olivno olje
smetana za kuhanje
pinjole

PRIPRAVA:

Najprej pripravimo testo, tako da zmešamo vse sestavine (brez kakršnega koli zaporedja dodajanja sestavin) in jih zagnetemo v mehko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati eno uro na hladnem. Če kdo ni ljubitelj polnozrnate moke, lahko uporabi navadno belo moko.

Med počivanjem testa pripravimo kremo. Do mehkega skuhamo nalomljene šparglje in krompir. Šparglje in krompir odcedimo. Vodo od kuhanja in nekaj vršičkov prihranimo za omako, ostalo pa zmiksamo v gosto kremo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

Testo, ki je počivalo razdelimo na tri kupčke in vsakega posebej razvaljamo. Med valjanjem testo večkrat obrnemo in pomokamo delovno površino, da se le ta ne prilepi.  Z modelom za krofe ali kakšnim drugim modelčkom odrežemo 10-12 krogov.

Sledi bolj natančen del priprave. Na posamezen krog nanesemo kremo v obliki jamice. Ločimo rumenjak od beljaka in rumenjak previdno položimo v jamico. Pomembno je, da se rumenjak ne razlije. Robove premažemo z beljakom in nanj položimo drug krog testa. Z vilico pritrdimo robove testa. To ponovimo za naslednje kroge testa. Pripravimo od 4-6 raviolov.

Raviole skupaj s pladnjem previdno postavimo v zamrzovalnik za 1 uro, da zamrznejo.

Medtem pripravimo omako. Na olivnem olju prepražimo pinjole, dodamo tekočino od kuhanja šprgljev in krompirja in malo smetane za kuhanje. Ko omaka prevre, je pripravljena.

Ko so ravioli že nekoliko zamrznjeni, jih kuhamo v vreli vodi natanko 6 minut. Čas kuhanja je pomemben, da se rumenjak ne prekuha. Na koncu raviole serviramo s pripravljeno omako.

Moram priznati, da je to eden izmed receptov, ki potrebuje malo več časa in natančnosti, vendar brbončice na koncu neznansko uživajo.

Pa dober tek.

2013-04-15 08.45.53

2

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Bučke, puran, paradižnik in obvezen rožmarin

  • Pisana tortilija z govedino in zelenjavo

  • KO SE S POBEGOM ZAPEČATI PRAZNINO

  • Izjemno zdravo ločevalno kosilo

  • SENZUALNOST, STIMULACIJA OB POGRNJENI MIZI

  • Zdrava hitra oreškasta malica

  • HRANA NA DELOVNEM MESTU

  • Jajčni muffini

  • Solata kot obrok – 3.del

  • MOČ NAVAD IN ZAKAJ SPLOH TOLIKO ”TRUDA”

Všečkajte našo stran