Turizem objavil

Poletna vinska razvajanja vabijo na kozarček vina v središče Ljubljane

V soboto, 14 junija bo na Stritarjevi ulici in Tromostovju v središču Ljubljane med 12. in 21. uro  potekal vinski kulinarični dogodek, poimenovan Poletna vinska razvajanja.

vino1

Predstavilo se bo več kot 50 ponudnikov z vinom in domačimi dobrotami.

Na INFO stojnicah organizatorja:
– dobite brošuro s sodelujočimi, zemljevidom stojnic in vse potrebne informacije za brezskrbno uživanje,
– kupite/si izposodite uradni vinski kozarec,
– kupite vrednostne kupone za nakupe pri ponudnikih.

Poletna vinska razvajanja so  poletna izvedba Ljubljanske vinske poti. Tudi letos bo Poletna vinska razvajanja pospremil dogodek v osrednjem atriju Mestne hiše, kjer bo moč poizkusiti in kupiti rose vina slovenskih vinarjev in vinskih kleti.

vino3

Ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot so razporejenih po vinorodnih okoliših, s čimer obiskovalci lahko dobijo občutek o pripadnosti, povezavah in ponudbi posameznega okoliša.

Vinarjem in kulinarikom se bodo pridružile tudi kmetije s pridelki in dobrotami ter nekatere gostilne in restavracije, ki bodo pripravile pokušino poletno obarvanih jedi. Tudi tokrat bodo Ljubljansko vinsko pot sooblikovale stojnice nekaterih ob lokalnih turističnih organizacij in društev.

v5

Za prijetno vzdušje in kulturni utrip bodo poskrbeli številni ljudski godci, pevci in plesalci, ki se bodo na različnih prizoriščih predstavljali skozi ves dan in tako zaokrožili doživetje na letošnjih Poletnih vinskih razvajanjih.

Foto: Organizator prireditve Press

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran