Novice objavil

Podarite eno in edino zdravje – podarite bio konopljino olje

V teh dneh zagotovo že pišete sezname ali vsaj v mislih razmišljate, kaj ponuditi vašim bližnjim ob bližajočih praznikih. Priznate ali ne, vse to je lahko veliko preveč  stresno, zato naj vam vsaj malce namignemo in svetujemo. Kar koli že boste kupili, v teh časih bodo ljudje bolj kot nakičenega darila, za katerega boste porabili okrog 10 (ali veliko več) evrov samo za neuporaben in neekološki celofan, znali ceniti, uporabno, praktično, svetlobna leta pred vsem tem pa – ZDRAVO DARILO!

Zakaj torej ne bi letos izbrali darila, ki sploh ni zavit, temveč je enostavno vsebina tista, ki ponuja vse, kar dejansko mi vsi krvavo potrebujemo – zdravje.

BIO-konopljino-olje
Eno izmed takšnih daril, bi zagotovo lahko bilo bio konopljino olje. Pravijo mu tudi čudežno olje.

Zakaj čudežno?

Ker vsebuje esencialne maščobne kisline, ki so za naše zdravje izjemnega pomena. Maščobne kisline so nujno potrebne za delovanje celic in tkiv, brez katerih človeško telo ne more živeti. Telo jih ne more pridobiti iz ostalih sestavin, zato je nujno, da jih vnesemo v telo sami. Pomembne so tudi za delovanje prebave, srca in ožilja ter zdravega in uravnovešenega imunskega sistema.

Delujejo tako, da skrbijo za dovod kisika do vseh celic, ki lahko potem hrano, ki jo uživamo, porabijo kot “gorivo”. In tudi zato so zelo pomembne za izgubo kilogramov ter ohranjanje idealne telesne teže.

Esencialne maščobne kisline pomagajo naši koži absorbirati vitamin D iz sončnih žarkov, kar je izredno pomembno za tvorjenje močnih kosti. Pomembne so tudi za delovanje srca, uravnavanje krvnega pritiska, psihičnega počutja in v boju proti raku na dojkah in prostati.

Stran z miti, da olje kot maščoba redi in se ga je potrebno izogibati

Mnoge diete predpisujejo uživanje majhnih količin maščob, a pozor: zdrave maščobe, med katerimi bi težko najdli bolj koristne kot je ravno bio konopljino olje, so za človeški organizem nujno potrebne. Zato pamet v glavo in si naredite popolnoma ločen seznam zdravih in nezdravih maščob. To je tako kot bi metali roza bonbone in ekološka kakavova zrna v isti koš!

ol
Konopljino olje ni za pečenje, kuhanje ali bog ne daj – cvrtje!

Hladno stiskanih olj nikoli ne izpostavljajte visokim temperaturam, kar pomeni, da jih ne uporabljajte pri toplotni obdelavi hrane.  Ob zauživanju večkrat nenasičenih maščob ne smemo nikoli pozabiti na večji vnos antioksidantov in vlaknin (sadje, zelenjava), ki ščitijo maščobe pred oksidacijo. Vitamini in zdrave nenasičene maščobe velja namreč uživati vzjameno, saj se mnogi vitamini topijo ravno v maščobah in jih le na takšen način telo lahko izkoristi.

Priporočeno je zaužiti eno jedilno žlico olja zjutraj in eno popoldan. Če pa konopljino olje raje vidite kot sestavino hrane, pa bo odlično izpopolnilo okusne skutine in ribje namaze, prelive za solate, razne omake, sokove, sadne napitke, razne smoothije, …  Edino pravilo je, da se olja ne sme segrevati na visoke temperature. Dodate ga jeden, ko so že gotove.

Zakaj je BIO konopljino olje podjetja Bija prava izbira?

Ker je iz 100% ekološke pridelave in je hladno stiskano ter hladno filtrirano in nosi oznako BIO (Evropski, ameriški in kanadski certifikat). Gre za konopljino olje, ki je proizvedeno v Kanadi zgolj na osnovi uporabe najkvalitetnejših konopljinih semen izbrane vrste konoplje in 100% kanadskega ekološkega izvora. Konopljino olje je brez holesterola ter prispeva k zdravemu celičnemu metabolizmu in močnemu imunskemu sistemu.

bio
Konopljino olje “hladno stiskano z ljubeznijo” proizvaja kanadsko podjetje Hemp Oil Canada, ki sodi med največje proizvajalce hrane iz konoplje na svetu, odlikuje pa jih superiorna kakovost izdelkov. Pri proizvodnji konopljinega olja so uporabljena izključno semena, ki so zrasla v Kanadi. Pri proizvodnji olja iz podjetja Bija so uporabljene te vrste konoplje: Finola, Crag in Cfx.

Izjemna vsebnost GLA – Gama-linolenska kislina, kot ena tistih, ki si je v olju želimo čim več, je eden od pokazateljev kakovosti olja. Konopljino olje “hladno stiskano z ljubeznijo” ima kar 3,9 g na 100 ml olja, kar je izjemen rezultat.

Če resnično želite narediti nekaj zase, za svoje zdravje in za zdravje tistih, ki jim želite na primer pokloniti steklenico “čudeža” je bio konopljino olje podjetja Bija, odlična odločitev. Gre namreč za izjemno kakvostno konopljino olje.

o

Še več informacij boste našli na spletni strani ostalih spletnih trgovin podjetja Bija: Bio farmer, kjer ne manjka nasvetov o zdravi prehrani in na kateri boste našli še več konopljinih pa tudi drugih zdravih izdelkov. Potem je tukaj spletna trgovina Bio konoplja.si, kjer lahko najdete tudi mnoge druge izdelke iz bio konoplje.

Specializirane trgovine za konopljino olje pa so: konopljino-olje. net, konopljino-olje.org in konopljino-olje.biz.

Predvsem športnikom pa bo všeč spletna stran, na kateri ne manjka konopljinih proteinov: konopljin-protein.si.

Naužijte se zdravja, poklonite malce drugačno darilo. Pa prelep vesel december vam želimo.

Foto: Bija d. o. o.

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran