Novice objavil

Oljčna olja Morgan – ko še krožnik poližeš

Oljčno oziroma olivno olje je izjemno zdravilno tako v prehrani in tudi naravni kozmetiki. Potrebno je povedati, da so časi, ko je bilo mišljenje, da so maščobe v hrani škodljive za telo, popolnoma mimo, kajti nutricionisti in ostali strokovnjaki živilstva in anatomije, so pričeli opozarjati, da  naše celice potrebujejo predvsem zdrave maščobe in olivno olje je kot vir rastlinskih izjemno zdravih mononenasičenih maščlob prav gotovo eden izmed najbolj naravnih produktov, ki poskrbi za več kot odlično ravnovesje maščob v telesu.

Pred kratkim sem uspela poskusiti oljčna olja Morgan, ki pa so mojo ljubezen do presnih solat z oljčnim oljem, ki ga neskončno obožujem, dvignila dobesedno do neba. Namreč; potrebno je vedeti: eno je uporaba oljčnega olja za kuho (ko se mnogi niti ne zavedajo, kakšno olje uporabljajo, pač eno) in drugo je dobesedno okušanje oljčnega olja, polnega in kakovostnega v vsem svojem bistvu in zdravju.

Odkar je postopno zavedanje ljudi o pomembnosti kakovosti oljčnega olja v naši prehrani, postalo nekakšna smernica za zdravje in razvoj “izbirčnosti”, ki se ponuja na trgovskih policah, je prav, da imamo vključene vse tipalke, ko izbiramo, katero oljčno olje bomo prinesli v svojo kuhinjo.

Pa še nekaj: Zakaj ne bi Slovenci res, ampak res cenili slovenskega oljčnega olja? Takšno lepo primorje imamo, takšno lepo klimo,  takšne lepe nasade slovenskih avtohtonih sort oljk, mi pa kupujemo velikokrat tuja, po možnosti še rafinirana olja, ki se ponujajo v množičnih trgovskih centrih.

Oljčne sorte družine Morgan so več kot vrhunska izbira in z njihovimi produkti nikakor ne boste zgrešili. Njihove sorte oljk so Istrska belica, Leccino in Maurino in nekatere druge.

Olja Morgan so izjemno visoke kakovosti in nosijo znak Zaščitene označbe porekla. 
Trgane so ročno in še isti dan obdelane pri temperaturi, nižji od 27 stopinj Celzija in izključno z mehanskimi postopki po strogih pravilih za predelavo oljk iz ekološke pridelave. Po predelavi je oljčno olje filtrirano, da so iz njega odstranjeni še zadnji ostanki trdnih delcev in vode.

Kje najdemo kmetijo Morgan?

Kmetija Morgan je v Grintovcu, vasici na slemenu nad dolino Drnice blizu Šmarij. So ponosni lastniki 800 oljk, za svoje kakovostno delo so prejeli že vrsto mednarodnih nagrad.

Njihova ponudba zajema oljčno olje različnih sort, ljubitelji eksotike in eksperimentiranja pa ne smete iz svojega repertuarja pokušanja izpustiti oljčno olje z okusom limone, pomaranče, čilija in tartufov.


Zraven olja se je družina odločila v zadnjih letih pridelovati še oljčni liker. Pridelan je izključno iz oljk iz ekološke pridelave, tropinovca iz ekološkega grozdja in z dodatkom ekološkega sladkorja.

Pravi gurmani lahko poskusijo tudi oljke v slanici nerafinirano soljo iz Sečoveljskih solin ter pečene oljke. Ne pozabite tudi na izvrstne Morgan čokolade ter darilne pakete, ki so daleč najbolj izvirna in zdrava odločitev, kaj pokloniti ob obletnicah, rojstnih dnevih in drugih praznikih.

Comments are closed.

Všečkajte našo stran