Preboj objavil

Ljubezni vredno življenje

Rojstvo-7x7-www.rojstvo.si-Program-730x486Ali tudi vi čutite, da se je v zadnjih mesecih nekaj spremenilo? Da vam stare navade in načini razmišljanja ne koristijo več najbolje? Kako ste pripravljeni na spremembo, ki vas čaka?

Ljudje imamo vedno kakšne želje, kar je dobro. To nam daje navdih, to nam daje voljo, to nam daje zagon. Bolj, kot verjamemo v možnost uresničitve naših želja, večji zagon imamo. Včasih se pojavijo kakšna razočaranja. Kaj takrat naredite? Odnehate? Krivite druge? Krivite sebe? Se žalostni? Se vas poloti jeza? Ali kljub vsemu nadaljujete?

Kaj potrebujete v tistem trenutku, ko nekaj ni šlo tako, kot si želite? Dovolite si občutiti to vašo globoko potrebo. Kje v telesu jo občutite? Je morda kje prisotno nelagodje? V kakšni meri si dovolite občutiti to nelagodje? Se mu upirate na vam poznan način? To je točka preboja. Trenutek iskrenosti. Ta trenutek, tukaj, na tem mestu. Točka, kjer jih toliko odneha, ker nimajo znanja in izkušenj kako naprej. Vsi smo razvili varnostne mehanizme, ki nam pomagajo, da ne občutimo nelagodja. Na nek način ga zanemarjamo in se pretvarjamo, da ga ni. Ti varnostni mehanizmi ubijajo našo življenjsko energijo, našo voljo do uspeha. Ti mehanizmi nas odsekajo od našega neomejenega potenciala.

Kdaj pa so nastali ti mehanizmi? Nastali so v zgodnjem otroštvu, ko smo si želeli biti sprejeti in ljubljeni. Želeli smo biti sprejeti točno takšni kot smo, brez prilagajanja in pretvarjanja. Če nas starši niso brezpogojno sprejeli, smo občutili nelagodje. Morali smo se prilagoditi in pretvarjati, da nam je prav. Starši so za nas bogovi in imajo vedno prav. Če čutim nelagodje, ko se prilagajam staršem, je zagotovo z mano nekaj narobe. V nekem trenutku smo začeli verjeti, da je z nami nekaj narobe in skrili naše nelagodje. Pričeli smo verjeti, da je življenje z nelagodjem normalno. Mnogi odrastemo v želji, da bi nas starši vendarle sprejeli takšne, kot smo. Da bi bili dovolj dobri za njih. To neizrečeno nelagodje nosimo v sebi in se pretvarjamo, da smo dobro. Nezavedno pričakujemo od partnerjev, da nas bodo oni sprejeli, tako ko si želimo. Pa je to možno? A lahko partner pozdravi rane iz otroštva?

Povečajte si sposobnost toleriranja nelagodja in ostanite v stiku s sabo, kadar gre kaj narobe. Dobro so vam poznane situacije v življenju, ko je vedno znova prisotno nelagodje in ničesar ne ukrenete, da bi bilo drugače. Ali pa ukrenete in ni spremembe.   Je to morda pobeg? Ali zamrznete svoje občutenje? Morda pa napadete in se branite?
V naših osebnih in skupinskih programih vas podpremo v trenutkih iskrenosti. Pomagamo vam narediti prostor za nelagodje in ga občutiti. To je prvi korak osebne transformacije. Narediti prostor za iskrenost, dovolite si občutiti. Temu koraku sledi točka moči. O tem bom pisal v enim izmed naslednjih člankov.
Privoščite si ljubezni vredno življenje.

Lep dan vam želim,
Zoran
www.rojstvo.si

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Prebudite otroka v sebi!

  • Izguba zaposlitve – katastrofa! Ali res?

  • 3 ključi kanaliziranja?

  • Trening Polne Prisotnosti

  • Negotovost in cona udobja

  • Oglaševanje je ključnega pomena

  • Vaš posel je odraz vaše osebnosti

  • Trenutek polne prisotnosti

  • Naj bo vaš posel kot konj

  • 6 ključev za komunikacijo s svojimi angeli

Všečkajte našo stran