Glasba objavil

Lepa Brena končno v Ljubljani!

Lepa Brena, kraljica yugo glasbene scene prihaja v Slovenijo. Skupaj z gosti Tropico band bo pripravila izjemen večer, in sicer v soboto, 10. oktobra ob 20. 30 na Gospodarskem razstavišču. 

Glasba pa ne bo edina poslastica te sobote. Žur do jutranjih ur bo namreč potekal ob odlični gostinski ponudbi, uživanju v odiličnem nastopu izvrstnih glasbenikov. Prav gotovo bo to prava balkanska fešta z zimzelenimi in aktualnimi uspešnicami.

Vstopnice so na voljo že od 17 eurov naprej.

Kljub temu, da zagotovo poznate Brenine največje hite, malce biografije ne škodi:

Lepa Brena, je ena največjih estradnih zvezdnic bivše Jugoslavije. Rojena je 20. oktobra 1960 v Tuzli. S krstnim imenom Fahreta Jahić je v Brćkem končala gimnazijo, že zelo zgodaj pa je začela dobivati priznanja za svojo talentiranost tako na glasbenem, kot tudi na športnem področju – nadimek »Brena« ji je dal njen trener košarke.

lepa1

Ljubezen do glasbe je bila najmočnejša – že s sedemnajstimi leti je zmagala na tekmovanju »Mladih graditelja« z interpretacijo pesmi Kemala Montena. Kasneje je zaradi finančnih težav opustila študij v Beogradu, se vrnila v Brćko in pričela s petjem na raznih zabavah. Tako je spoznala skupino »Lira šou«, ki so iskali novo pevko in tako so se začela njihova gostovanja po vsej bivši Jugoslaviji.

lepa

Leta 1982 je izdala svoj prvi album (skupina »Lira šou« se je preimenovala v »Sladki greh«), iz tega albuma je tudi eden njenih največjih hitov »Čaćak, čaćak«. Album je bil zelo uspešen, popularnost Lepe Brene je strmo naraščala, kmalu za tem je posnela tudi film »Tesna koža«, v katerem je igrala samo sebe, film pa je bil najbolj gledan v zgodovini Jugoslavije do tedaj.

V svoji bogati karieri je Lepa Brena izdala osemnajst albumov, posnela pet filmov in dve televizijski seriji. S svojimi velikimi glesbenimi hiti, kot so »Mile voli disko«, »Sitnije, cile, sitnije«, »Bato, bato«, »Hajde da se volimo«, »Luda za tobom«, »Ti si moj greh« in drugimi je razveseljevala oboževalce s koncerti po celotni bivši Jugoslaviji in v tujini.

Pred časom se je vrnila na glasbeno sceno v velikem slugu, z albumom »Udji slobodno«, z desetimi novimi pesmimi in velikima hitoma »Udji slobodno« in »Pazi, kome zavidiš«.

Foto: Lepa Brena Facebook

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran