Moj dom objavil

Kuhinja – prostor, kjer je idealno funkcionalno

Celostna podoba notranjih prostorov in njihovo oblikovanje postaja priljubljena inspiracija za tiste, ki si želijo podobo svojega doma uresničiti z namenom udobnega bivanja. S pomočjo arhitekturnega projektiranja, ki se poslužuje 3D programov, mojster poskrbi za notranje oblikovanje od opreme do stene. Skratka, z izbiro stila po svoji želji, si omogočite točno to, kar želite.

Kuhinja je zagotovo najpogosteje obiskana in uporabljena soba v vsej bivalni površini. Zaradi ustvarjalnosti, ki je v tem prostoru ne manjka, zato zahteva učinkovito kombinacijo shrambnih prostorov, delovnih pultov ter predvsem območij za sedenje s prostimi prehodi. Bolj kot je kuhinja funkcionalna, praktična, elegantna in udobna, večje je veselje do kulinaričnih pustolovščin. Ravno zaradi tega je tako velik poudarek na načrtovanju postavitve elementov. Na podlagi lastnih zamisli in želja si s pomočjo specializiranega mizarstva brezskrbno omogočite kuhinjo po meri in naročilu iz kakovostnega dovršenega pohištva. Mizarski mojstri poleg načrtovanja in svetovanja nudijo seveda tudi izdelavo in montažo.

Kakšen slog si želite, je seveda odvisno od posameznika. Nekdo si izbere kmečki, nekdo drug sodobni, tretji pa futuristični ali pasivni slog. Ne glede na izbrano, je za učinkovit izkoristek prostora ključnega pomena dejstvo, da niti ena stvar ali površina ne ostane neuporabljena ali neuporabna.

V kuhinji je pomembna tudi čistoča zato je pametno izbrati temu primerne materiale. Za sintetične kuhinje velja, da se bistveno kasneje poškodujejo in so najbolj trpežne kar pomeni, da so enostavne za vzdrževanje celo brez uporabe kemičnih sestavin. Pogost izbor materialov v kuhinji je največkrat iverka, iveral ali mediapan. Vsak od njih je primeren in zato si lahko poljubno izberete, kar vam je ljubše.

Vedno več ljudi se odloča za naravni videz, ki ga najbolje uprizarja les. Kuhinje iz masivnega lesa dajejo prijeten in naravni občutek topline in domačnosti. Masivni les je izredno primeren za robove vratc, saj se na ta način izognemo prehitri ukrivljenosti, medtem ko se za celotna vratca iz masive ni pametno odločiti kajti teža in vlaga  sčasoma naredita svoje in spet se znajdemo pred novim izzivom, novim stroškom, novimi odločitvami. Za obdelavo pohištva v kuhinji je uporaba folije, laka ali furnirja še najboljša in hkrati edina izbira. Katerega izbrati, je seveda odvisno od vrste lesa. Kakorkoli, pomembno je, da se izognete odvečnim madežem, ki so neizogiben del rednih kuhinjskih opravil.

Eden pomembnejših in hkrati najbolj obremenjenih delov kuhinje so predalniki. Njihova kvaliteta in nosilnost je zelo pomembna. Si predstavljate, da med kuhanjem ne morete odpreti predalnika? Tudi ročaji na pohištvu so izbira, ki nosi dodano vrednost in če imajo lep izgled, še to ne pomeni, da so zaradi tega bolj funkcionalni. Torej, izbor praktičnega držala pripomore k nemotenemu delu.

V skladu s teorijo je najbolj učinkovita in praktična tista kuhinja, ki ima tri glavne elemente (korito, hladilnik in kuhinjsko območje) postavljene tako, da uporabnik lahko dela in se enostavno giblje. Tla so zaradi lažjega čiščenja v glavnem narejena iz keramičnih ploščic, za poseben tip kuhinje pa se ljudje odločajo tudi za kamnita tla.

Na videz enostavna kuhinja v resnici nosi kup pomembnih podrobnosti, ki morajo biti skrbno izbrane. Svojo kuhinjo lahko vedno znova obogatite z dodatki po vaši izbiri in s pomočjo strokovnjaka ali pa celo z lastnim znanjem izberete edinstvene rešitve, ki bodo napravile idealno funkcionalno.

kuhanja_cencelj

Kuhinjo izdelal: Jani Cencelj, Dobriša vas 46, Petrovče 040167175

Avtorica: Alenka Zapušek

You must be logged in to post a comment.

  • Kuhinja – prostor, kjer je idealno funkcionalno

  • Vrtnarjenje je božje opravilo

  • Zgradite dom s pametnim načrtom

  • Varno doma, kdor ga ima

Všečkajte našo stran