Lepota objavil

Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

zile-www.velenje.info_Krčne žile ima vsak peti človek in že vrsto let predstavljajo izziv tako uradni kot tudi alternativni medicini. Obstaja ogromno učinkovitih sredstev za blažitev in celo odpravljanje simptomov že razvitega stanja, ki pa s pravim komplementarjem zagotovo doseže odličen rezultat. Ne mine dan, ko ne bi nekje zasledili vsaj enega medija, ki promovira zdrav način življenja. Vsak je seznanjen z vsem in ena stvar, ki manjka in predstavlja daleč največji izziv, je samodisciplina. Brez nje tudi preventiva izgubi svoj pomen.

Z upoštevanjem osnovnih načel za preprečitev nastanka krčnih žil, se njihova pojavnost bistveno zmanjša že v prvih nekaj tednih rednega zdravljenja. V krogih alternativne medicine je znano, da je za nastanek krčnih žil v veliki meri kriva prisotnost v situaciji, v kateri človek ne želi biti. To je lahko predolgo stanje na nogah v vročem vremenu, kajti s pogostim krčenjem in sproščanjem golenske mišice, je nabiranje krvi v venah preprečeno, kar posledično povzroči hujše otekanje. Verjetno si s ponavljanjem takih situacij nihče ne želi priklicati bolezni krčnih žil. Pravilno sedenje brez prekrižanih nog je stanje, kjer pretok ni oviran, zato je razvoj krčnih žil praktično nemogoč. Skrb za vnos primerne hrane in tekočine je bistvenega pomena kajti z pravo količino hranilnih snovi, elastičnost venskih sten ohrani moč, medtem ko tekočina sproti poskrbi za splaknjevanje odvečnih strupenih snovi iz telesa skozi kri in ožilje.

Glede na to, da je vitamin C izredno učinkovito orodje pri prečevanju poslabšanja krčnih žil in hkrati edini, ki ga telo ne proizvaja sàmo ampak ga moramo vnašati, je v tem primeru še toliko bolj pomembno, da se človek drži discipline in skrbi za izboljšanje stanja, ki ga želi odpraviti. Poleg vitamina C je pomembno vnašati tudi vitamin E, proantocianidine, rutin, kremen in cink. Obstaja tudi nekaj vaj, ki spodbujajo kroženje krvi. Najučinkovitejša je sigurno joga, kjer redno dvigovanje nog razbremeni napetost znotraj nožnih ven.

Ker pa ima vsaka notranjost tudi svoj zunanji del, ki je viden očem, lahko k odpravljanju simptomov krčnih žil prispeva tudi naravno mazilo izbranih zelišč. Tu poleg ognjča velja omeniti kostanj, ki s svojo zdravilno močjo izboljšuje tonus venskih sten, predvsem pa je pomemben zaradi protivnetnih lastnosti. Za odlično krepitev krvnega obtoka bodo poskrbeli tudi hidroterapija, aromaterapija in homeopatija.

Od vsakega posameznika je torej odvisno kaj je pripravljen narediti za to, da se počuti bolje. Izbere lahko samodisciplino, s katero zagotovo poskrbi za izboljšanje svojega počutja, lahko pa najde kup izgovorov, da stanja ne popravi. Odločitev je torej tista, ki pretehta rezultat.

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Karitejevo maslo in njegovi lepotilni učinki

  • Lepotilni čudeži morskih globin

  • Vsestransko uporabno trdo milo za roke

  • Poslovite se od poraščenosti

  • Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

  • Arnika – občudovanja vredna rastlina

  • Pozabite na strije

  • Pigmentni madeži na obrazu

  • Gube ali operacija?

  • Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

Všečkajte našo stran