FruitBat objavil

KO SE S POBEGOM ZAPEČATI PRAZNINO

začarani krog www.fruitbat.siVčasih se zgodi, da se v nas poraja nemir ali pa razpase topa praznina. Razlogi so različni – od stresa na delovnem mestu, vznemirjenosti zaradi nerazrešenih in nejasnih komunikacij v odnosih, izguba volje in motivacije, prenasičenje s podatki, prehiter tempo, nezadovoljstvo glede situacij in pričakovanih izidov, neizražena in potlačena čustva,…

In takrat se nam aktivira pradavni instinkt, iskanje varnosti in odmika s pomočjo zapolnitve želodca…še posebej z nečim, kar še posebej ni v prid regeneraciji telesa, ampak ga priklene v neke vrste hibernacijo, prisiljeno mirovanje…in kopičenje toplega, varovalnega ovoja. Potem ta ovoj kliče po novem gradbenem materialu, kakor da bi postal osebnost zase, nad našo lastno voljo.

KAKO VEN IZ ZAČARANEGA KROGA

Odločitev

Če se po daljšem času zapolnjevanja praznine z določeno hrano in/ali pijačo, substancami  lotimo diete, opuščanja nekih določenih navad in se lotimo nekega rednega, vsaj tridnevnega tedenskega programa telesne vadbe, bomo sigurno nekaj dosegli, a je vprašanje, kako dolgo bomo vztrajali.

>>Prijavite se na delavnico

Predvsem je pomembno, da se pred vsem tem naredi poglaviten korak, da pride do ODLOČITVE. Odločitev je temelj in odskočna deska, garancija neke nove ozaveščenosti, da so se naše sinapse v možganih resnično začele preklapljati ne nek nov način in da ni več poti nazaj. To je lahko stvar močnega, odločilnega trenutka jasnosti in determiniranosti ali zaporedje parih ponavljanj, dokler se ne zgodi končen ”aha” preboj, ob katerem se od spoznanja smejimo ali pa zgrozimo, kako smo sploh lahko vztrajali v nečem tako destruktivnem toliko časa.

Dihanje

Globoko, zavestno dihanje, v določenih sekvencah, redno vsak dan in še posebej v fazah, ko se spet srečujemo z vzroki, ki v nas porajajo nemir ali nas otopijo, pomaga k temu, da se nam aktivira limfni obtok, kri se napolni s kisikom, v telesu se začne balansiranje in počutimo se pomirjene, brez da bi hiteli v varnost oprijemljivega ovoja. Pomaga, če si tudi predstavljamo, kako je zrak, ki ga vdihavamo, utekočinjena, sveža, življenjska energija.

Zavestno izbiranje hrane in pijače, ki podpira regenerativne, podporne procese v telesu

Informacij o takšni hrani in pijači je že veliko. Vendar je dobro imeti pripravljen prilagojen asortima, program uporabe, časovno opredeljenost. V ves proces spada tudi podpora super hrane, ki jo najdemo kot uvožena živila ali pa se spoznamo z lokalno pridelano super hrano, ki jo ponavadi ne prepoznamo kot tako. Najprej se bo telo upiralo, ker bo prihajalo do čistilnih akcij, ker se tudi varovalni ovoj, materializiran kot pretirane obloge ali skladišča odpadnega materiala v organih in tkivih s svojo voljo bojuje za svoj obstoj. Upiral se bo tudi um in možno da bo nekaj dni emocionalnih neviht. Potrebni so postopni pristopi, vendar konstantno, vsak dan, in kmalu bodo pozitivni rezultati dodali k naši volji še več elana. Ti rezultati se kažejo kot večja telesna zmogljivost, potreba po manj spanja in počitka, viški energije, jasnost razmišljanja in odločanja, izboljšanje mentalnih sposobnosti, manjša emocionalna občutljivost in potreba po dramah, boljša vsesplošna odpornost organizma, boljša odzivnost pri motoriki,  hitrejše regeneriranje, krepitev samozavesti, odločnosti, prebujanje intuicije, jasnosti, notranjega miru in še mnogo dobrega.

>>Prijavite se na delavnico

Zapisujmo

Marsikdo danes sploh ne piše več z roko. In to je neke vrste prav tako odmik od dela sebe. Kajti procesi, ko pišemo z roko in ko tipkamo, se razlikujejo. Sprobajte, opazujte in primerjajte. Prav lepo si je izbrati poseben, po možnosti ročno izdelan zvezek, ki bo imel neko posebno noto in prav tako kakšno elegantno, prav temu namenjeno pisalo. Nadišavite oboje s kakšnim stimulativnim , naravnim eteričnim oljem. To bo spremenilo zapisovanje v vaš oseben, vsakdanji obred. In več, ko boste opazovali, kaj se vam dogaja novega, kaj opazite, več boste znova videli in postali svoj lasten vodič in opazovalec sebe kot dirigenta v veliki dvorani življenja. Ena izredna tehnika je tudi, da si zapišemo vprašanja, na katera bi radi dobili odgovore/uvide ter jih prepustimo zvezku. Preko dneva, če bomo pozorni, bo prišel odgovor/uvid, sprožila se nam bo nenadna energija za akcijo, nekaj nas bo pritegnilo k sebi, nekdo nam bo nekaj povedal… vse to opazujmo, bodimo zavestni in zapisujmo si po alinejah, kaj vse se nam odpira, dogaja,… dobrodošli v ta nam vsakomur posebej lasten svet, kreiramo ga sami in v skupinah, ki so si energetsko sorodne.

>>Prijavite se na delavnico

Privoščimo si

Vsak dan si privoščimo nekaj, kar nam ni napor ali nuja, ampak užitek in k čemur se v bistvu veselimo. Mogoče je to savna, sprehod v naravi, druženje s prijatelji ob športu, kolesarjenje, masaža, koncert,predavanje, udejstvovanje v neki novi dejavnosti, … Vsak ima kaj in naj se v imenu ničesar ne odreče tej uri ali dvema zase…navsezadnje bomo s tem imeli še več energije, pozitivne naravnanosti, sončnosti, srčnosti in jasnosti v vseh naših odnosih in delovanjih, kar pa naša družba vsekakor potrebuje.

Avtor: Manca Cvetko

www.fruitbat.si

 

 

 

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Bučke, puran, paradižnik in obvezen rožmarin

  • Pisana tortilija z govedino in zelenjavo

  • KO SE S POBEGOM ZAPEČATI PRAZNINO

  • Izjemno zdravo ločevalno kosilo

  • SENZUALNOST, STIMULACIJA OB POGRNJENI MIZI

  • Zdrava hitra oreškasta malica

  • HRANA NA DELOVNEM MESTU

  • Jajčni muffini

  • Solata kot obrok – 3.del

  • MOČ NAVAD IN ZAKAJ SPLOH TOLIKO ”TRUDA”

Všečkajte našo stran