Novice objavil

Kaj pa zimske “gume?”

Zima, nizke temperature in sneg nas še kar spremljajo. Ob tako dolgi zimi je seveda potrebno poskrbeti tudi za nego pnevmatik.

Letos izgleda da do 15. marca naših avtomobilov še ne bomo preobuvali v letne pnevmatike, saj pogoji za to morda še ne bodo primerni.

Zelo spremenljivo vreme in velike temperaturne razlike, ki smo jim priča v zadnjih nekaj mesecih na pnevmatike močno vplivajo. Ker bodo letošnjo sezono zimske gume svoje delo očitno opravljale še dlje kot po navadi, največji spletni prodajalec pnevmatik na svetu, podjetje Delti.com svetuje, kaj lahko naredimo sami, da bi zimske pnevmatike imele dolgo življensko dobo in da bi naša vožnja bila še bolj varna in zanesaljiva.

Že danes, preden se odpeljete, lahko na hitro preverite, ali je globina profila pnevmatik še vedno ustrezna, ali pa so se vaše gume morda že toliko obrabljene, da nimajo več karakteristik varne in zanesljive pnevmatike. Globino profila pnevmatike lahko preverite s kovancem za 2€. Minimalna še dovoljena globina profila zimskih gum je 3mm.

Preverjanje tlaka v pnevmatikah

Da zimske gume v popolnosti opravijo svojo nalogo, morajo vedno biti tudi dovolj napolnjene. Ob nizkih zimskih temperaturah zračni tlak v gumah pada hitreje kot skozi leto, zato je zelo pomembno, da na približno 1000 prevoženih kilometrov preverite in po potrebi dodate zračni tlak. Ko se temperature hitro spustijo zelo nizko, tako kot se to dogaja v teh dneh, tlak pada še hitreje in ga je potrebno preverjati še pogosteje. Koliko pritiska mora biti v pnevmatikah je odvisno od vrste vozila, vrste pnevmatike in pa tudi od namembnosti uporabe vozila in posledično mase vozila ter potnikov in tovora. Podatek o tem, kolikšen je predviden idealni pritisk za vaše pnevmatike se ponavadi nahaja v notranjosti zapiralnega pokriva, kjer avtomobilu dotakamo gorivo in pa v priročniku o avtomobilu.

Razlika v ustavljanju z letnimi in zimskimi gumami pri 60 km-h

Obrnite jih
Da boste s pnevmatikami prevozili kar največ kilometrov je priporočljivo, da jih na vsakih osem do deset tisoč kilometrov obrnete oziroma jih rotirate. S tem bodo pnevmatike ohranile dober oprijem in se bodo enakomerno obrabljale iz obeh strani ter posledično imele daljšo življenjsko dobo. Pnevmatike lahko rotirate med sprednjimi in zadnjimi kolesi le, če so vse štiri enakih dimenzij. Na fotografijah je prikazano, kako pravilno rotirati pnevmatike na vozilih s pogonom na vseh štirih (ali samo zadnjih) kolesih in kako jih rotirati takrat, ko ima avtomobil pogon na prvi dve kolesi.
Čeprav je rotacija pnevmatik nezahtevno opravilo, pa je vseeno priporočljivo da ga zaupate strokovnjakom. Ponovno centriranje po rotaciji načeloma ni potrebno, vendar morda smiselno, če pnevmatike večkrat rotirate sami. Centriranje je nujno tudi takrat, ko med vožnjo začutite vibracije.

Shranjevanje demontiranih pnevmatik.

Shranjevanje pnevmatik
Rok trajanja pnevmatikam lahko podaljšamo tudi s pravilnim shranjevanjem. Ko bo napočil čas in boste zimske gume zamenjali za letne upoštevajte, da se pnevmatike brez platišč shranjuje drugače kot tiste s platišči. V spletni trgovini gume-direkt.com so demonstrirali kako pravilno shraniti pnevmatike. Pnevmatike s platišči obesimo ali jih naložimo eno na drugo, pri čemer jih je občasno potrebno zasukati. Pnevmatik brez platišč nikoli ne obesimo, niti jih ne nalagamo, ampak jih skladiščimo pokončno. Sicer pa pnevmatike shranite v čistem, suhem in temnem prostoru, stran od direktne sončne svetlobe. Če jih shranjujete v nepokritem prostoru, jih obvezno tudi zavijte v zaščitno folijo ali jih drugače pokrijte.

Shranjevanje pnevmatik na platiščih.

Nikakor z letnimi gumami!
V sklopu preventivne akcije »Najprej varnost«, ki jo je spletna trgovina gume-direkt.com pred časom organizirala na poliganu Varne vožnje v Logatcu, so zbranim gledalcem v praksi pokazali kaj se zgodi, če je avtomobil v zimskih razmerah opremljen z letnimi pnevmatikami.
Za prikaz ustavljanja vozila na mokrem oziroma poledenelem cestišču sta bili izbrani dve hitrosti, 30 in 60 km/h. Pri hitrosti vožnje 30km/h in z istočasnim zaviranjem je vozilo z zimskimi pnevmatikami ustavilo dva metra pred vozilom z letnimi pnevmatikami, pri hitrosti 60km/h pa je bila razlika dobrih 5 metrov. Dva in pet metrov morda ne izgleda veliko. Če pa pomislite na to, da se izogibate oviri na cesti in so včasih pomembni centimetri … pa je to ogromno.

Verige na pnevmatikah.

Letne gume na svoja vozila lahko namestimo od 15. marca dalje, vendar le v primeru, da bodo temu ustrezne tudi vremenske razmere. Letna guma na temperaturi nižji od 7 stopinj celzija izgubi svoje ključne karakteristike, ki jo delajo varno in zanesljivo, predvsem izgubi na oprijemu s cestiščem, kar pa je zelo pomembno. V kolikor 15. marca temperature še ne bodo vsakodnevno dosegale 7 stopinj celzija, uporaba letnih pnevmatik še ni priporočljiva.

Pozimi se zgodi kar šestkrat več prometnih nesreč glede na druge letne čase, zato bodite še toliko bolj previdni.

Vozila s pogonom na sprednja kolesa.

Vozila s pogonom na zadnja kolesa in vozila s 4×4 pogonom.

Comments are closed.

Všečkajte našo stran