Njami njami objavil

Izjemno sočna višnjeva torta

Danes vam ponujamo recept za izjemno sočno višnjevo torto, katere priprava je zelo preprosta. Slovi pa tudi po tem, da se sestavine zanjo skoraj zagotovo najdejo v vsaki domači kuhinji, kar pomeni, da pripravo naše “sočne” torte ni potrebno preveč načrtovati in izgubljati časa z nakupovalnim listkom in iskanjem parkirišča pred kakšno specializirano trgovino, založeno s “tistimi posebnimi” sestavinami za peko peciva.

Čas same priprave je približno 20-25 min, kar je prav tako ena izmed izjemnih prednosti okusne in sočne torte, ki jo bodo vaši prijatelji skoraj brez dvoma zelo pohvalili.

Sestavine za testo:
– 4 jajca
– 4 žlice pirine (ali kakšne druge) moke
– 2 žlički rjavega sladkorja ali javorjevega sirupa oz. kakšnega drugega sladila
– 3 žlice kakava v prahu (ali čokolade v prahu)
– nekaj žličk hladne vode
– soda bikarbona (ali pecilni prašek) za naraščanje testa

Sestavine za nadev:
– 2 steklenici višnjega kompota (lahko je tudi kakšno drugo sadje)
– prašek za pol litra pudinga (čokoladnega). Lahko je pa tudi kakšen drug okus, pazite le, da se bo okus nadeva ujemal s sadjem.
– smetana za stepanje (rastlinska ali živalska) + sladkor oz. sladilo po okusu

prvaZelo preprosto, klasično biskvitno testo: Štiri jajca ločite in iz beljakov stepete trd sneg, dodate stepene rumenjake, sladkor, 4 žlice moke, kakav v prahu, sodo bikarbono (ali pecilni prašek) in po žličkah dozirate vodo, da se vse skupaj lepo penasto vmeša v testo.

drugaRazen snega iz beljakov, vso mešanje opravite ročno, kajti nastati mora čvrsto, ne preveč premešano puhasto testo. Razporedite ga na pekač, namaščen s kokosovo maščobo (ali kakšno drugo maščobo). Pečete ga le 20 minut na 180 Stopinj Celzija.

Ko je testo pečeno, naj počiva na sobni temperaturi, da se lepo postopoma ohladi.

Medtem vzamete kompot in razkoščičite višnje. Če ste izbrali kakšno drugo sadje, ga narežite na kocke ali rezine.

Ko je testo ohlajeno, ga obvezno navlažite s kompotovim sokom, kajti sočnost testa je tista, ki je glaven mejnik med “dobro” in “slabo” torto. Saj poznate tisti občutek, ko je torta “suha” in se vam grižjaj kar prilepi na požiralnik. Ne, vaši gostje in prijatelji si ne želijo tega občutka, zato še enkrat – torto obvezno navlažite!

tretjaRazkoščičene višnje zazporedite na navlaženo testo. Nato pa iz kompotove vode, ki vam je še ostala, skuhajte pol litra čokoladnega (ali kakšnega drugega) pudinga. Če kompotove vode ni več pol litra, lahko brez skrbi preostanek dopolnite z vodo. Puding bo kljub temu primerno sladek in gost, saj so vsi kompoti zelo sladkani, ker je sladkor, kot vemo, zraven sadja, glavna sestavina konzerviranega sadja.

Če imate možnost, torti na tej točki pustite nočno počivanje v hladilniku. Če pa se vam mudi, mora vaša višnjega princeska nujno preživeti vsaj nekaj ur v hladilniku, da se sestavine lepo utrdijo in med seboj prepojijo.

cetNa sadni nadev (v našem primeru višnjev) namažetete le še smetano za stepanje, ki jo sladkate (ali pa tudi ne) po okusu. Pozor: smetano namažete naslednji dan, nikakor ni priporočljivo, da tudi smetana noč preživi v hladilniku.

Okrasite po želji – le sadja iz kompota ni priporočljivo “pacati” na smetano, saj se bo zaradi kompotne vode smetana pogrezala in dajala vtis “zakisanosti”. Če jo želite okrasiti s sadjem, izberite svežo, in še to takšno, ki ne vsebuje preveč vode.

Dober slasten in sočen tek!

Foto in besedilo: Pia

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Bučke, puran, paradižnik in obvezen rožmarin

  • Pisana tortilija z govedino in zelenjavo

  • KO SE S POBEGOM ZAPEČATI PRAZNINO

  • Izjemno zdravo ločevalno kosilo

  • SENZUALNOST, STIMULACIJA OB POGRNJENI MIZI

  • Zdrava hitra oreškasta malica

  • HRANA NA DELOVNEM MESTU

  • Jajčni muffini

  • Solata kot obrok – 3.del

  • MOČ NAVAD IN ZAKAJ SPLOH TOLIKO ”TRUDA”

Všečkajte našo stran