FruitBat objavil

HRANA NA DELOVNEM MESTU

hrana na delovnem mestu_fruitbatKaj je lepšega v delovnem dnevu kot narediti pavzo in si privoščiti dober obrok, ki je paša za oči, diši in je hkrati slasten ter lahkoten? Masaža ali kaj podobnega je mogoče nekaj lepšega, ampak sedaj o hrani. Kam torej gremo na malico, če sploh kam gremo in kaj si privoščimo? Odvisno, kakšna so naša nezavedna ali zavedna prepričanja o prehrani in o tem, kaj potrebujemo, kakšne so navade ali razvade, kaj je naše delo, kje je naša lokacija dela, kako smo organizirani, kako se prilagajamo ostalim in kaj si lahko privoščimo. Veliko jih obeduje v velikih restavracijah-menzah podjetij/ustanov ali v bližnjih restavracijah. Nekateri si že privoščijo, da si pripravijo obroke v čajnih kuhinjah podjetij ali pa si obroke že pripravljene prinesejo s seboj. Nekateri preko dneva jedo bolj ali manj industrijsko predelane prigrizke ali pa skoraj ničesar in v večjih količinah jedo šele proti večeru, ko se vrnejo domov.

Če smo po obroku utrujeni in zaspani, je to pokazatelj, da je telo dobilo preveliko količino snovi, ki jih ne more učinkovito in brez naporov predelati in uporabiti. To se zgodi, če je hrana preveč obdelana, predelana, nenaravna ali pa da smo tudi užili preveč raznolike hrane naenkrat, v neustreznem zaporedju, za katero in katerega so potrebni različni encimi in sokovi v prebavnem sistemu ter da je prišlo do kolobocij in vrenj. Kolobocije in vrenja pa obremenjujejo organe in posledično vse ostalo.
Zdravo kombiniranje hrane in izločevanje čim več predelane hrane, pravilno izbiranje, ustrezne navade, lahko prihranijo marsikatero nevšečnost. To je pač del izobraževanja, ki nam ga niso ponudili med šolanjem kot nekaj osnovnega ter samo po sebi umevnega in če nismo bili podučeni doma, je toliko težje.

hrana v službi fruitbatNekateri delodajalci se zavedajo pomena ustreznega prehranjevanja in v svojih podjetjih/ustanovah spodbujajo ozaveščenost in prakso, ki podpira zdravje, motivacijo ter produktivnost zaposlenih, kar se jim v primeru pravilne in dobro pripravljene izvedbe tudi obrestuje. Lahko se čaka na neke spodbude in akcije, ki po navadi trajajo en dan ali teden, vendar za rezultate, ki se nadgrajujejo in trajajo, se je potrebno z nečim zavestno ukvarjat najmanj tri tedne, da se prevzame nova smernica, pridobi nova navada. In kadar se začne s takšnimi akcijami, je potrebno upoštevati, da niso vsi zaposleni pripravljeni na iste spremembe, da ima vsak svoje telesne potrebe, zmogljivosti ter omejitve ter da je vsak ”planet” zase, tako so to kompleksni posegi, ki zahtevajo dobre priprave in sodelovanja.

Avtor: FruitBat.si

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Bučke, puran, paradižnik in obvezen rožmarin

  • Pisana tortilija z govedino in zelenjavo

  • KO SE S POBEGOM ZAPEČATI PRAZNINO

  • Izjemno zdravo ločevalno kosilo

  • SENZUALNOST, STIMULACIJA OB POGRNJENI MIZI

  • Zdrava hitra oreškasta malica

  • HRANA NA DELOVNEM MESTU

  • Jajčni muffini

  • Solata kot obrok – 3.del

  • MOČ NAVAD IN ZAKAJ SPLOH TOLIKO ”TRUDA”

Všečkajte našo stran