Turizem objavil

Gostišče Jurg – od domačih štrukljev, jedi na žlico, marmelad, divjačine, sorbetov do modernega slow fooda

Če ljubite življenje, ljubite tudi dobro hrano in izbrano kapljico, seveda pod pogojem, da je cel paket potrežen z ljubeznijo, oziroma še več, da so prav vse sestavine od a do ž, pa tudi končni izdelek na krožniku rezultat truda, domačnosti in velike ljubezni do dela, ljudi, rastlin in živali.

jurg9

Če si boste omislisli kakšen izlet v bližini Rogaške Slatine, ki je sicer najbolj znana po steklarni in zdravilišču, toplo priporočamo obisk Gostiča Jurg.

jurg3Lastnik Gregor.

Gre za družinsko gostišče, za katero lahko z enim stavkom rečemo: “Neverjetno! Pa kako jim to uspe? Imeti na jedilniku toliko različnih jedi, vse od povsem domačih slovenskih narezkov, do divjačine, morske hrane, izjemnih juh, slow food menijev, jedi iz gob, zraven tega pa pripravljajo še posem domače marmelade, sokove, štruklje, testenine, mlince, njoke, sorbete, skratka – lotijo se vsega!”

jurg4
Ponavadi se v gostilnah omejijo le na določen del ponudbe (npr. morske jedi, testenine, pizze, morda divjačino, slovenske tradicionalne jedi). Skoraj neverjetno je namreč naleteti na gostinsko ponudbo, kjer bi imeli prav vse. Gostišče Jurg pa dejansko ponuja zelo široko paleto jedi, tudi vegeterijanskih in veganskih. Držijo se načela: Po dogovoru je vse mogoče! Zato je zelo zaželjeno, da jih pred obiskom pokličete in se skupaj pogovorite o vaših željah.

jurg6Čemaževa juha.

Kot nam je povedal prijazen mlad lastnik Gregor, poskušajo v ponudbi kolikor je le mogoče upoštevati načelo naravne, ekološko pridelane hrane, ki je sezonska, posegajo pa tudi po divje nabranih pridelkih (npr. gobah, gozdnih jagodah in podobno).

jurg5Domač kruh.

Zraven sodobnega slow food menija z izbrani vini, imajo v meniju tudi povsem domače tradicionalne slovenske jedi (potice, ajdovo kašo, krvavice, golaž, kislo zelje, domače klobase, štruklje, štrudle, kruh, …).

Zraven hrane znajo ponuditi tudi pestro paleto vin, ki prihajajo iz vinogradov bližnjih vinarjev, pa tudi širše po Sloveniji.

jurg2Prijetno urejena zunanja terasa.

Gostišče Jurg je dobilo ime po naselju Jurg, torej ne predstavlja priimka lastnikov. Do njihovih jedilnic ali terase vas bo pripeljala obnovljena panoramska cesta. V tem idiličnem ambientu lahko v notranjih prostorih in na terasi razvajajo do 80 gostov.

jurg7

Pripravljajo tudi jedi za poroke – lahko v njihovem gostišču ali pripravijo le hrano in jo pripeljejo na željen naslov.

jurg8Domač češnjev zavitek s spremljavo bezgovega sorbeta. Za prste obliznit!

Skratka, prelep ambient za vso družino in domačnost vas bosta navdušila. Sploh ljubitelji divjačine, dobre kapljice in domačih sladic si boste lahko dali duška.

 

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran