Novice objavil

17. Festival vina in 7. Festival kulinarike v Ljubljani pred vrati!

Vino in kulinarika gresta z roko v roko, druženje, nove ideje in poznanstva prav tako; zato ne pozabite v svoj koledarček zabeležiti 20. in 21. novembra 2014. Oba dneva od 15. do 21. ure bo namreč v Grand Hotelu Union v Ljubljani izjemno pestro dogajanje.

Na voljo bo ogromno delavnic, pokušin vin in kulinaričnih specialitet.

Festival vin šteje že 17. let, festival kulinarike pa sedem.

vi

Cena dnevne vstopnice je 30 eur, za oba dneva pa 50. Vključuje pokušine prav vseh razstavljenih vin in jedi, prav tako pa tudi udeležbo na delavnicah, na katere pa se je obvezno predhodno prijaviti. Seznam vinskih delavnic najdete na tej povezavi.

Letošnje novosti:

Obiskovalci izbirate svoje NAJ vino v kategorijah: rdeče, belo, sladko, peneče vino.Več o ocenjevanju si lahko preberete na tej povezavi. 

v

Naj razkrijemo le, da bo izbor potekal oba dneva festivala. Po zaključku festivala bodo na spletni in FB strani razglašena najbolj všečna vina. Vsi, ki bodo na ocenjevanju sodelovali, pa so vključeni v žreb. Organizatorji še posebej vabijo k izpolnjevanju glasovnic, saj obiskovalce čakajo lepa darila (za vsako pravilno izpolnjeno glasovnico, takoj ob oddaji) in nagrade (za srečne izžrebance, po zaključku obeh festivalov).

DSC07192

Seznam vseh vinskih razstavljalcev je na voljo na tej povezavi. 

hrana4

Foto:  Jana Jocif

Tako kot vsako leto, ima tudi letošnji, že 7. Festival kulinarike skrbno izbrano rdečo nit.Letošnja je “Okusi Ljubljane”. Poslanstvo  projekta  je  zagotoviti  večjo zastopanost  značilnih  ljubljanskih  jedi  v  ponudbi  slovenske  prestolnice,  njihovo sodobno pripravo in  močnejšo promocijo.  Projekt  združuje številne z ljubljanskimi jedmi obarvane kulinarične projekte, prireditve in dogodke.

Kot vsako leto se bodo v »Gledališču okusov« (t.i.  show cooking) predstavili znani in odlični  Chefi,  poznane ljubljanske gostilne in restavracije pa bodo svojo vizijo jedi predstavile v »Galeriji okusov«. Poleg že do sedaj uveljavljenih visokih in srednjih šol gostinske smeri, bodo svoje videnje kuhanja predstavili tudi najmlajši – osnovnošolci, ki sodelujejo v projektu Kuhna pa to. Zavedajo se namreč, da je kulturo prehranjevanja potrebno graditi od mladih nog .Zato s skoraj 100 skupinami osnovnošolcev raziskujejo lastno kulinarično dediščino

Tudi za kuharske predstave se je potrebno predhodno obvezno prijaviti. Vse podrobnosti vas čakajo na tej povezavi. 

Vabljeni torej v prestolnico, natančneje v Grand Hotel Union v središču Ljubljane, kjer bo ves četrtek in petek izjemno pestro.

 

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran