PR Članki objavil

Ekskluzivna darila: Želite poskusiti vino z okusom konjaka?

Ponovno vam v branje ponujamo še eno uspešno slovensko družinsko zgodbo.

Podjetje Ekskluzivna darila  d. o. o. je družinsko podjetje iz Celja, ki ga vodita Romana in Igor Razgor. Podjetnika sta se odločila, da v Slovenijo ljudem približata izbrane francoske pijače za zahtevne pivce.  V letu 2011 sta pridobila ekskluzivno pravico uvoza in zastopanja francoskih konjakov Prince Hubert de Polignac in A. De. Fussigny.

romana1Romana Razgor na predstavitvi konjakov in ostalih ekskluzivnih daril v restavraciji Shambala v Ljubljani, kjer so konjaki in “konjak vino” (Reynac) poželi veliko zanimanja.

Podjetje se ukvarja tudi z organiziranjem izobraževanj o konjakih in ostalih alkoholnih pijačah.
Povezujejo se tudi s številnimi slovenskimi gostilnami, restavracijami in hoteli, kjer organizirajo kulinarične večere s konjaki in pineauji.

V njihovi ponudbi na spletni strani Ekskluziv konjak najdemo izbrana darila oz. produkte v petih rubrikah.

– POLIGNAC

Gre za svetovno znano blagovno znamko konjakov Prince Hubert de Polignac, ki se uvršča na sedmo mesto med največjimi proizvajalkami konjaka na svetu. Vštiridesetih letih prejšnjega stoletja ga je ustanovil princ Hubert de Polignac, dedič slavne aristokratske družine, ki je svojo uspešno politično in poslovno kariero začel kot francoski minister za zunanjo trgovino.

Prince Polignac je danes uradni konjak danskega kraljevega dvora, zahvaljujoč vplivu ruskega princa Alexisa Louisa de Wendna, ki je bil velik ljubitelj te znamke konjaka.

___________________________________________________________________________________

V Eksluzivnih darilih najdete 10 izjemnih Polignac konjakov. Cenovno se gibajo od 32, 07 eur (najcenejši) do 1885.50  eur (najdražji).
___________________________________________________________________________________

– FUSSIGNY

Konjake hiše A. de Fussigny izdelujejo na bregovih reke Charente že od leta 1814, ko je z dejavnostjo začel italijanski trgovec Alfonso de Fussigny, in lahko se pohvalijo, da so edini, ki so ohranili svoje kleti v mestu Cognac. Bližina reke nudi idealne pogoje za vlago, ki zagotavlja odlične razmere za staranje konjaka.

Tovrsten konjak pridelujejo le iz določenih vrst belega grozdja, ki raste na geografsko omejenem območju v okolici francoskega mesta Cognac in ki ga oberejo šele, ko je popolnoma zrelo. Grozdni sok se že po nekaj dneh spremeni v vino, potem pa se začne postopek destilacije; za konjak je značilna dvojna destilacija, ki poteka po posebnem tradicionalnem in strogo nadzorovanem postopku. Fussignyjev konjak se stara več let v izbranih hrastovih sodih, zadnji postopek v izdelavi konjaka pa je mešanje, prefinjena izbira žganja različnih letnikov in področij, ki jo vodi hišni mojster mešanja (ali Master Blender).

___________________________________________________________________________________

V Eksluzivnih darilih najdete 10 izjemnih Fussigny konjakov. Cenovno se gibajo od 42,50 eur (najcenejši) do 128,10  eur (najdražji).
___________________________________________________________________________________

– ARMAGNAC

Armagnac (izg. armanjak) je posebna vrsta brandyja iz pokrajine Armagnac v Gaskonji na jugozahodu Francije. Nastane po destilaciji iz vina, ki ga običajno pridelujejo iz armanjaškega grozdja (baco 22a, colombard in ugni blanc).

Žganje starajo v hrastovih sodih. Vsako leto po trgatvi in tudi kmalu po izdelavi vina, cellar master ali mojster mešanja žganja zakuri svojo starodavno peč. Čisto, naravno belo vino, zgodnja destilacija, čarovnija mojstrstva, … tako nastaja Baron de Sigognac Bas Armagnac. Od tu naprej na dragoceno tekočino skrbno pazi cellar master. Predano in potrpežljivo preverja, kako se v hrastovih sodih razvijajo arome.

___________________________________________________________________________________

V Eksluzivnih darilih najdete 6 izjemnih Armagnac konjakov. Cenovno se gibajo od 30,91 eur (najcenejši) do 182.43   eur (najdražji).
___________________________________________________________________________________

– REYNAC

Novost na sloevnskem trgu, izjemno priljubljena pijača, ljubiteljsko mu veliko ljudi reče “vino z okusom konjaka” ali “konjak vino”.

Legenda pravi, da je Pineau des Charantes nedvomno potomec vina, a je bilo njegovo rojstvo zgolj srečno naključje. Henry IV je postal francoski kralj leta 1589 in taistega leta je njegov vinogradnik nevede nalil grozdni mošt v sod z dragocenim konjakom, sod pa shranil v vladarjeve kleti.

Čez nekaj let so zaradi izjemno obilne trgatve potrebovali prav vsak sod, vključno s – takrat – pozabljenim sodom, v katerem je bil grozdni mošt s konjakom. Vinogradnika je čakalo prijetno presenečenje: odkril je bistro tekočino plemenitega okusa, ki so jo poimenovali pineau.

romana2

Ime Reynac je bilo pazljivo izbrano, končnica –ac je zelo pogosta končnica v francoskih krajevnih imenih pokrajine Charentes (Cognac, Jarnac, Merignac itn.) in je keltskega izvora, pomeni pa ‘posestvo’, ‘fevd’. Rey pa je drugačen zapis francoske besede ‘roi’, ki pomeni ‘kralj’ in imenu pridaja plemenit glamur. Ime Reynac torej v prevodu pomeni ‘kraljevo posestvo’.

Ker je bila znamka Reynac vedno dobro pozicionirana na francoskem tržišču, je bila tudi vedno vodilna znamka med pineauji. V začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je Reynac pridobil položaj glavnega izvoznika pineauja v Belgijo, Luksemburg, Kanado, Veliko Britanijo in ZDA.

___________________________________________________________________________________

V Eksluzivnih darilih najdete 4 izjemne Reynac konjake. Cenovno se gibajo od 17, 37 eur (najcenejši) do 26.34  eur (najdražji).
___________________________________________________________________________________

– DARILNI PROGRAM

H konjaku sodijo seveda cigare in čokolada. Zato lahko v rubriku darilni program naročite ravno to – Čokoladne cigare in konjak po ceni 26, 84 eur in PINEAU REYNAC in čokoladni pralineji po ceni 36.60 eur.

Če pa to ni prečudovito in resnično posebno darilo!

Konjaki, ki jih v Sloveniji lahko naročite preko podjetja Ekskluzivna darila so odličen aperativ, podajo se k hladnim narezkom, hlanim jedem, predvsem pa k sladicam. Privoščite si jih ali jih izberite kot ekskluzivno darilo za nekoga, ki vam je blizu.

 

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran