Lepota objavil

Arnika – občudovanja vredna rastlina

arnika www.velenje.info

Krema Arnika iz francoskega inštituta ClaudeBell

Tradicija nabiranja zdravilnih rastlin je ohranjena do danes. Pradavni rodovi so poznali moč zdravljenja s pomočjo zeli in če pomislimo, da smo del narave tudi mi, bi bilo zmotno prepričanje, da nam rastline ne služijo. Ker smo na tem planetu povezani vsi, to pomeni, da nam je dan čudež ozdravitve na vsakem koraku, vse kar moramo je prepoznati ga. Cenjeni zdravilci so večinoma tudi zeliščarji kajti zavedajo se bogastva, ki ga nudi naš planet. In s pridom ga za dobrobit človeškega zdravja in ohranjanja ravnovesja tudi uporabljajo.

Lahko bi našteli na tisoče lastnosti in učinkov, ki jih imajo zdravilne rastline na nas. Naše zdravje podpirajo praktično v vseh pogledih. Blagodejno vplivajo na nas, če jih uživamo in popolnoma enako je, če jih imamo le za zunanjo uporabo.

Ena takih rastlin, ki svoje bogate lastnosti nesebično ponuja človeku kot tudi živali, je arnika. Svoje zdravilne elemente, ki jih vsebuje, težko primerjamo s katerokoli drugo rastline njene kategorije zato ni čudno, da je rastlina tudi zaščitena. Ne glede na to, kje jo naberemo, njena zdravilna moč ostaja približno enaka. Kot zdravilo se uporabljajo predvsem njeni cvetni listi in podzemni deli rastline. Pripravimo jo lahko kot tinkturo, cvet ali olje.

modrice-udarnine-buške-pikiKomarjev www.velenje.info

Arnika celi rane, zdravi modrice in blaži pike komarjev.

Arnika ima izjemen antiseptični učinek, ki preprečuje vnetja, hitro celi rane saj ustavlja krvavitve, v manjših količinah pa celo širi krčne žile, pomirja krče in ureja krvni obtok. Namočeni cvetovi arnike v žganju z uživanjem lajšajo revmatične težave in bolečine v mišicah, prav tako pa arnikin cvet lahko uporabljate za masažo bolečih mišic.

Krema Arnika – čudovita rešitev za zdravje

Piki žuželk, podplutbe in odrgnine na koži tako pri otrocih, odraslih kot tudi pri živalih so že skoraj stalnica naših življenj in blagodejna krema Arnika je ena mnogih, ki bi se morala nahajati v vsakem domu.

Kremo enostavno nanesemo na ranjeno mesto na koži in jo nežno vtremoHladilni učinek in občutek svežine sta poleg čudovitega vonja arnike takojšnja, bolečine in podplutbe pa kmalu postanejo preteklost.

Če se želite prepričati o učinkovitosti kreme Arnika, to storite z naročilom tukaj.

Pozabite na kemične sestavine. Telo vam bo hvaležno, če boste z njim delali tako kot si zasluži, v skladu z naravo.

Zapisala: Alenka Zapušek

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

  • Karitejevo maslo in njegovi lepotilni učinki

  • Lepotilni čudeži morskih globin

  • Vsestransko uporabno trdo milo za roke

  • Poslovite se od poraščenosti

  • Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

  • Arnika – občudovanja vredna rastlina

  • Pozabite na strije

  • Pigmentni madeži na obrazu

  • Gube ali operacija?

  • Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

Všečkajte našo stran