Novice objavil

Argeta – novi namazi so raketa!

To, da ob besedi Argeta najprej pomislimo – pašteta, že drži. To, da imajo zraven izvrstnih paštet, pa sedaj le kakšen dober mesec na tržišču tudi slastne zelenjavne namaze, je pa novost.

In to niso kakršni koli namazi, ampak zdravi, slastni namazi, primerni tudi za populacijo, ki v Sloveniji pridobiva na številčnosti – vegani. Torej namazi brez kakršnih koli sestavin živalskega izvora (npr. mleko, maslo, jajca, med, koščki mesa, salam,  itd.)

Primerna je torej za vse, kajti tudi vsejedci seveda uživajo zelenjavo. Vegani pa so tako dobili na svoj seznam živil, še eno slastno zelenjavno jed in ko zagledajo poličko s tovrstnimi namazi, so lahko brez skrbi – prihranijo čas za branje deklaracije. Podobno se ni potrebno bati ljudem, ki ne marajo glutena, ali pa so nanj alergični.

Črna oliva – Argetina eksotika, ki jo morje obliva

Z ozirom na sodoben način življenja so zelenjavni namazi Argeta skrbno pripravljeni na osnovi čičerke – beljakovinske bombe, ki je osvojila svet. Stročnica čičerika, ki jo zmeljemo in ji dodamo različne začimbe ter ostalo mleto zelenjavo, je najverjetneje že redna “stranka” v vaši kuhinji. Na, Argeta pa je sedaj poskrbela, da prihranite čas namakanja in kuhanja.

Humus – Argetina klasika, kot penast mousse

Namazi ne vsebujejo konzervansov, ojačevalcev arome, glutena ali barvil. Kljub temu pa barviti namazi tvorijo mavrico okusa, saj je odtenek prav vsakega namaza neponovljiv, zahvaljujoč naravnim sestavinam.

V novi liniji zelenjavnih namazov Argeta  nas čaka pet okusov: humus natur, rdeča pesa in hren, paprika pikant, črne olive in rdeča paprika. Pomislili so torej na vse, tudi otroke in tiste, ki obožujejo pikantno hrano!

Paprika pikant – če si Argetin nagajivi prevarant

Novi zelenjavni namazi Argeta vnašajo v vaše sendviče ali omake več zelenjave. Tako kot humusi so pripravljeni na osnovi čičerike, ki je polna beljakovin, potrebnih za uravnoteženo prehrano. Kot smo že dejali, vsebujejo samo naravne sestavine in so popolnoma brez konzervansov, ojačevalcev arome, glutena in barvil. Ravno zato je vsak lonček unikaten, tudi če gre za isti okus in ponuja resnično naravno izkušnjo.

Rdeča paprika – Argetina nestrgana elastika

Primarni okus je humus natur, odtenek naravne pristnosti, ki se skriva v okusu čičerike, osnovne sestavine vseh namazov humus. Neobičajna, a izjemna kombinacija ostrega hrena in sladke rdeče pese preseneča v okusu rdeča pesa in hren, okus paprika pikant pa z nagajivo pikantnim okusom prebudi velik val dobre energije, pa naj bo to ob zajtrku, malici ali večerji. Za razvajene brbončice je še posebej odličen okus črne olive, ki nežno čičeriko izostri s sredozemskim temperamentom aromatičnih črnih oliv, okus rdeča paprika pa vsakemu obroku doda slastno sladko noto.

Različne kombinacije v sendvičih, kanapejčkih – zakaj pa ne? 

Zelenjavni namazi Argeta so najboljši, če jim dodamo malo domišljije – lahko si jih privoščite s sveže pečenim kruhom, grisini, hrustljavim korenčkom, bučko, zdravim kruhkom, tudi čipsom ali pa kot nagajiva zdrava omakica k različnim prilogam (krompirček v oblicah, bela in rumena polenta, kuhan fižol, koruza, celo pizzi lahko pomežikne).

Rdeča pesa in hren – Argetin superkombinacijski plen

Načini uživanja v njih so res neomejeni, saj so namazi odličen, hiter in zabaven prigrizek, tako doma kot na poti. Lahko jih uporabite kot osnovo za zajtrk, namaz v sendvičih ali pa dodatek bolj kompleksnim obrokom, kot so na primer tortilja, rižota ali juha. Še posebej zabavni so, če jih pri druženju s prijatelji ali družino ponudite kot pomako ob narezani zelenjavi in toastih ter ustvarite osupljivo kulinarično izkušnjo.

Nepogrešljivo bodo dopolnili jedilnike vegetarijancev in veganov ter odlično popestrili pripravo mesnih jedi.
In kateri je vaš najljuši?

Za podrobnejše informacije o sestavinah posameznega namaza in hranilnih vrednostih, vabljeni, da obiščete Argetino stilsko zelo privlačno dodelano spletno stran.

Pomembno: kje jih lahko kupimo?
V vseh Tuševih in E.Leclerc prodajalnah. Pa tudi v Sparu (Hipermarket Ljubljana, Citypark, Hipermarket Murska Sobota) in Mercatorju (hiper in supermarketih, na oddelku paštet).

Comments are closed.

Všečkajte našo stran