Lepota objavil

5 skrivnosti učinkovitega odstranjevanja hiperpigmentacije

Lepotni ideal je lepa, zdrava koža, brez kožnih znamenj in znakov vremenskih ter vplivov hormonskih sprememb, ki so značilne predvsem za žensko populacijo.  Razne spremembe na koži so prisotne v obdobju najlepših let, ko se spremembe nihanja hormonov v telesu kažejo tudi na koži, predvsem na predelu obraza. Pojavijo se pigmentne lise ali melasma.
Preberite kakšni so vzroki za nastanek pigmentnih lis ali melazme
Katere postopki odstranjevanja hiperpigmentacije na obrazu obstajajo?

 • zamrzovanje ali odstranjevanje s tekočim dušikom: po postopku nastanejo hrastice, ki po tednu do deset dni odpadejo.

Slabosti:  Tretma stane okoli 150€. V primeru, da smo nagnjeni h brazgotinjenju, metoda ni priporočljiva. Prav tako nekatere ženske poročajo, da so hrastice moteče, znamenja pa so se čez čas zopet pojavila. Obvezna uporaba kreme z visokim faktorjem zaščite proti UV žarkom.

 • kislinski pilingi v kombinaciji z lasersko terapijo (krioterapija): koža mora biti povsem zdrava, brez aken in podobnih kožnih obolenj.

Slabosti: Tretma stane okoli 700€. Potrebnih je več tretmajev  ter obvezna uporaba zdravilnih krem in uporaba zaščitnih sredstev proti UV žarkom z visokim faktorjem. Koža se po tretmaju prične luščiti. Primernost kože za tak postopek mora določiti dermatolog, saj pri postopku uporabljajo 20% kojično kislino, azelinsko kislino in podobne. Postopek vsekakor ni primeren v obdobju od spomladi do jeseni, v kolikor postopek izvaja oseba, ki ni vešča, lahko pride do poškodb kože, ki se kažejo v razbarvanju ali ožganinah.
Ali obstajajo naravne in cenejše alternative odstranitve pigmentnih madežev?
Izbrskali smo 5 skrivnosti, ki po pričevanju žensk lahko pomagajo pri odstranitvi hiperpigmentacije:
Nekatere uporabnice poročajo o uspešnem zmanjšanju pigmentnih lis ob upoštevanju naslednjih receptov, ki jih lahko preizkusite.
izločite iz prehrane:
1. mleko
2. vse ostale mlečne izdelke
3. sladkor
4. preizkusite naravni recept: maska za posvetlitev pigmentnih madežev:
5 žlic kokosovega mleka 
4 žlice vode vrtnice 
2 žlici kurkume 
1 žlico limoninega soda.


Sestavine premešajte in nanesite na očiščen obraz, po uri in pol delovanja sperite masko z mlačno vodo iz obraza. Postopek ponavljajte od 1 do 3 tednov, odvisno od intenzivnosti zabarvanosti.
V kolikor nimate volje in časa za pripravo mask pa vam svetujemo redno uporabo zaščitnih sredstev pred škodljivimi UV žarki ter uporabo kreme AntiBrown, ki zmanjša pigmentne madeže in s tem pomladi videz vaše kože.
5. skrivnost nam je zaupala zadovoljna uporabica kreme z učinkovino Lumiskin:
Pri nanašanju kreme AntiBrown, ki jo lahko naročite po ceni 24,90€, upoštevajte nasvet za še boljše rezultate odstranjevanja pigmentnih lis:
1. kremo lahko nanesemo na obarvane predele z aplikatorjem, ki je priložen na palčko za ušesa za bolj higienično uporabo in bolj natančen nanos le na obarvane predele kože,
2. kremo z učinkovino Lumiskin pustimo nekaj minut na koži,
3. kremo vtremo s palčko v kožo.
Klinični testi opravljeni na inštitutu ClaudeBell, z več kot 20-letno tradicijo raziskav in razvoja na področju lepotnih izdelkov, so pokazali, da učinkovina Lumiskin z redno uporabo zmanjša znake pigmentnih madežev, starostnih peg in melasme za 24%(kliknite za ogled rezultatov).

You must be logged in to post a comment.

Ostale objave iz sekcije

 • Karitejevo maslo in njegovi lepotilni učinki

 • Lepotilni čudeži morskih globin

 • Vsestransko uporabno trdo milo za roke

 • Poslovite se od poraščenosti

 • Poletje brez skrbi: aplikacija Na soncu

 • Arnika – občudovanja vredna rastlina

 • Pozabite na strije

 • Pigmentni madeži na obrazu

 • Gube ali operacija?

 • Krčne žile pestijo 20-odstotkov človeštva

Všečkajte našo stran