Novice objavil

4. kari festival – kratek, a sladek!

V Ljubljani te dni poteka 4. kari festival, in sicer na kar dveh lokacijah. V hotelu Park in restavraciji Curry Life Figovec.

kari2
Festival britanskega karija to leto poteka pod vodstvom Dominica Chapmana, prejemnika Michelinove zvezdice.

kari1

Vrhunski britanski kuharski mojstri na čelu z Dominicom Chapmanom, bodo pripravili ekskluziven nabor jedi, ki jih na meniju Festivala karija v Ljubljani do sedaj še ni bilo. Poleg Chapmana, bodo njegovo ekipo sestavljali še trije vrhunski mojstri karija; Abul Monsur, Aysan Shaikh in Ansar Ali.

Festival se je za obiskovalce odprl 2.2. v času večerje v hotelu Park Ljubljana.

kari23

Program festivala:

2.2.2015
19.00 – 22.00 večerja v hotelu Park Ljubljana

3.2. in 4.2.2015
11.30 – 15.00 samopostrežno kosilo v restavraciji Curry Life Figovec
13.00 – 15.00 samopostrežno kosilo v hotelu Park Ljubljana
17.00 – 20.00 tečaj priprave karija na Srednji gostinski in turistični šoli v Ljubljani
18.00 – 22.00 večerja v hotelu Park Ljubljana

Kosila bodo postrežena v obliki samopostrežnega bifeja, cena kosila pa bo 9€. Vsak dan bodo obiskovalci imeli možnost poskusiti štiri kari jedi po odlični ceni.
Večerje bodo zares nekaj posebnega, kar dokazuje jedilni list Chefove večerje, ki jo bodo v času trajanja Festivala karija stregli v restavraciji Hotela Park. Britanski kuharski mojstri so pripravili izbor treh kulinarično zelo pestrih menijev, ki bodo brbončice gostov najprej prijetno razdražili, jih skozi večerjo s kar šestimi hodi nežno razvajali, začinjeno navduševali in jim ob koncu večerje pustili tisti omamno privlačen priokus, ki ga še dolgo ne bodo mogli pozabiti. Cena večerje je 38€.
Dominic Chapman z ekipo obljublja nepozabno kulinarično doživetje.

Rezervacije za kosila in večerje so obvezne (Hotel Park Ljubljana 01 300 25 10, Curry Life Figovec 041 344 004 / 041 825 001 ).

kari19

Tudi letos se bosta odvila dva kuharska tečaja – 3.2. in 4.2.2015. Na obeh tečajih, bodo tečajniki pod vodstvom naših kuharjev pripravili predjed ter glavno jed s prilogo. Tečaj bo organiziran med 17.00 in 20.00, cena tečaja pa je 35€.
Za informacije in prijave se obrnite na: Marijana Damnjanović, vodja prodaje – 051 352 190 / marijana.damnjanovic@hotelpark.si.

Med gostujočimi britanskimi kuharskimi mojstri še posebej izstopa že omenjeni Dominic Chapman, ki je britanski javnosti postal znan tudi kot udeleženec pretekle sezone BBC-jeve popularne kulinarične oddaje Great British Menu. Chapman bo Slovenijo obiskal prvič. Za obiskovalce festivala bo skupaj s svojo ekipo pričaral pravo gurmansko nevihto, njegova prisotnost pa bo močno zaznamovala tudi že tradicionalne “kuharske tečaje karija”, kjer bodo tečajnikom predstavili tradicionalne in najsodobnejše načine priprave te v Sloveniji vedno bolj priljubljene jedi.

Syed Belal Ahmed, vodja festivala in urednik revije Curry Life Magazine, je povedal: “Zelo sem vesel, ker se s Festivalom karija vračamo v Ljubljano. Tokrat želimo obiskovalcem pokazati napredek, ki smo ga dosegli na področju pojavnosti karija v slovenskem kulinaričnem prostoru, hkrati pa bomo s talentiranimi in visoko uveljavljenimi kuharskimi mojstri predstavili in ponudili najboljše britanske specialitete.”

23

“Tisti, ki šele dobro spoznavajo čudoviti svet začimb in karijev, se bodo v sklopu festivala lahko udeležili tudi kuharskih tečajev, na katerih se bodo naučili priprave tovrstnih jedi, deležni pa bodo tudi drobnih nasvetov, ki bodo popestrili njihovo kulinarično ustvarjanje. Tečajniki bodo v dar dobili tudi recepte, ki jih bodo zanje pripravili Dominic Chapman in ostali kuharski mojstri, ter nabor začimb, tako da bodo tudi sami lahko pripravljali čisto prave, originalne karije.”

kari16

Dominic Chapman je tik pred prihodom v Ljubljano povedal: “To je sijajna priložnost in veseli me, da bom lahko letos soustvarjal festival karija v deželi, kjer še nikoli nisem bil. V zadnjih dveh letih sem sodeloval na festivalu Taste of Britain Curry Festival v Indiji in to je bila čudovita izkušnja. Čeprav sam nisem strokovnjak za kari, bom tekom festivala z veseljem predstavil nekaj svojih jedi ter recept ali dva za njihovo pripravo. Kot glavni kuhar vedno poskušam ponuditi visoko kvalitetno hrano, pripravljeno s svežimi sestavinami, ki jedcev nikoli ne pustijo ravnodušnih, in upam da bo tudi v Sloveniji tako.”

Kontakti:

Rezervacije miz:
Hotel Park Ljubljana:
Tel: +386 1 300 25 10 ( pon. – pet. med 7.00 – 15.00 ) / E-mail: igor.debevec@hotelpark.si

Curry Life Figovec:
Tel: +386 41 344 004 / +386 41 825 001

 

You must be logged in to post a comment.

Všečkajte našo stran